Tankar om livet naturen.

Alaska 2016.Björnmöte i Katmai.

Så var vi  då tillbaka i Katmai Hallo bay. En plats som man bör besöka om man är intresserad av att titta på Björnar. Vi får alltid höra att det är Björngaranti och det stämmer verkligen. Antalet som vi ser pendlar mellan 15-20 Björnar.

Där finns alla typer små, mellanstora och riktigt stora Björnar. De flesta är stora hannar men en och annan hona med ungar som håller sig på avstånd från hannarna. De yngre hannarna småbråkar i bland medan de stora hannarna tar dagen i maklig takt.

Hit ut tar vi oss med flyg från Kodiak vandrar sen i maklig takt genom landskapet med en otroligt duktig Guide som kan sin sak. Många fototillfällen ges och avstånden är under hundra meter ibland inte mer än 25-30 meter. En del Björnar tittar nyfiket men de flesta bryr sig inte om oss.

Inlagt 2016-09-03 16:25 | Läst 4254 ggr. | Permalink

"Hej, Katmai har bra naturområden för att se vild björn. Prova Brooks camp nästa gång, där får man gå utan guide bland björnar. Där kan man se björnar fiska i vattenfallet. Ha det bra Bob"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
wow vad vågat.....grizzly så de är ju en del större än de vi ser i sve... å ingen fick björnfrossa? :)
väldigt vackert landskap, har ni besökt kratern också
Vilka härliga björnbilder. Att få se dom så nära utan gömsle måste vara hur häftigt som helst. Imponerande djur.
Vackra djur och fina bilder. Nånting jag verkligen skulle vilja uppleva. hälsn Johan
Hej,
Katmai har bra naturområden för att se vild björn. Prova Brooks camp nästa gång, där får man gå utan guide bland björnar. Där kan man se björnar fiska i vattenfallet.
Ha det bra
Bob