Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

En sväng runt Ensjön

Igår fick jag hem en liten pryl, nämligen en Peak Design Capture. Jag har alltid känt att det är så himla bökigt att cykla och fota. Packa ner kameran i ryggsäcken, sätta sig på cykeln, packa upp kameran om man vill fota något, sen packa ner kameran igen. Det är tråkigt och osmidigt Så, idag drog jag iväg med cykeln och min nya pryl för att testa det i skarpt läge. Jag måste säga att jag är väldigt glad och nöjd! Nu hänger jag bara på kameran på ryggsäcksremen (heter det så?) och drar vidare på cykeln. Inget mer bök!

Det blev ju lite fotande också. Jag tog svängen runt Ensjön. En väldigt trevlig tur för den som bor i krokarna eller har vägarna förbi! Det är väl en sträcka på ungefär två mil totalt, eller ah, från min port, runt Ensjön och tillbaka till min port så är det två mil!

Det mest spännande var att jag för första gången i livet fick se en Spillkråka. Tyvärr fick jag ingen vettig bild på den, men tillräcklig för identifikation. Roligt! Nu blev peppen ännu större på ett 150-600mm eller motsvarande. Såg även en Trädkrypare igen, och en blåmes som satt i vassen. Och såklart ett par ekorrar!

Inlagt 2021-09-21 18:49 | Läst 1899 ggr. | Permalink
Ser ut som en trevlig runda med spännande natur, trevliga bilder också. Visst är det som du säger, illa bökigt att stanna en cykel, ta av ryggsäck, iordningställa och sikta, sen är viltet väck.
Svar från krisljungberg 2021-09-22 21:32
Tack så mycket! Ja, det är en väldigt trevlig runda. Min favorit som jag ständigt återkommer till. Lite landsbygd, lite vatten, lite skog, grusvägar och stigar. Sen kan man ge sig djupare in i skogen om man vill det också.