Kristoffer Ljungberg

Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Fågelfoton mellan 24/5 - 27/5

Ett gäng fågelfoton igen då! Varit ute ett par gånger de senaste dagarna. Varit rätt kasst väder här, blåsigt och regnigt. Verkar fortsätta så lite då och då den kommande tiden. Regn kan vara härligt, och behövligt såklart, men den där blåsten... Vad ska den vara bra för? :D

Var förbi den lokala våtmarken i skogen ett par stenkast bort. Där hade gräsänderna, kniporna och sothönorna fått ungar så då fick man se det! Fick tyvärr inga vettiga foton på någon av dom egentligen, men så himla söta. Knipungarna var så söta så jag dog nästan. :D

Björktrast

Trädpiplärka

Sädesärla

Grå flugsnappare

Knipa - Dom häckar tydligen på det här sättet, vilket jag inte hade en aning om. Jag blev väldigt förvånad när jag såg en sitta såhär.

Grönsångare

Svartvit flugsnappare

Knipa - unge som dyker

Mamma gräsand med sina ungar

Postat 2022-05-28 11:15 | Läst 1101 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En kortis i området med Sigma 105mm + lite tankar om mitt fågelskådande

Varit sjuk och haft problem de senaste 7-8 dagarna, men för några dagar sen orkade jag mig ut en kortis i området med Sigma 105-macrot. Borde fota mer med det! Jag brukar säga det iofs. Har beställt ett billigt 35/2.8 från Tamron också för att ta lite andra typer av foton ibland. Utmana mig själv lite. Tänka lite annat än bara fåglar, haha. Risken är ju stor att jag kommer tröttna. Jag känner av vibbarna redan. Det har blivit så mycket de senaste 9 månaderna. Intensivt farande och flängande och fotande runtom Norrköping. Jag trodde fågelskådning skulle vara avslappnade för mig, men ju mer jag hållt på desto mer stressar jag upp mig. Larm hit och dit, man härjar runt, försöker hitta arter som bara är här några veckor om året. Det är ju helt och hållet mitt eget fel förstås. Jag hade ju kunnat tänka "Äh, dom kommer tillbaka nästa år!", men det är svårt.

Det är inte det att jag tävlar i någon krysslista eller så heller. Jag tävlar inte. Jag retar egentligen ihjäl mig på folk som jagar kryss! Glider in med bilen, tar foto på någon art, sen drar vidare mot nästa kryss, triumferande. Fågeln i sig, naturupplevelsen och allt det sociala, det är helt obetydligt. Men alla får ju göra som dom själva vill förstås.

Det är så typiskt mig att köra 110% också och inte bara njuta och ta det som det kommer. Inte undra på man är så skör och uppjagad, stressad. Måste bli bättre på att vara i stunden och inte stressa upp mig så dant, men har fan ingen aning om hur!

Postat 2022-05-26 11:10 | Läst 1081 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Fågelfoton mellan 10/5 - 16/5

Här kommer ytterligare ett gäng foton på fåglar från den här månaden. Jag skriver ju texten ÖVER bilden det gäller, något jag märkt gör en del förvirrade. Jag är dock raka motsatsen. Jag läser texten som en rubrik till bilden. Lite som att jag först vill läsa om bilden och sen se fotot. Det är det mest logiska för mig, annars tappar jag bort mig. Så kom ihåg det, kollar ni i min blogg så är det mest troligt att texten är först, sen kommer fotot under.

Sävsångare. Den här lirarn skäms inte för sin sång!

Grå flugsnappare

Björktrastpar med ungar. Det var lite jobbigt att se björktrastarna jaga bort fiskmåsarna och skydda sina ungar. Det var ett väldans liv. Några få dagar senare var boet borta och jag vet faktiskt inte om ungarna klarat sig eller om dom bara blivit så pass stora på dom dagarna att boet inte längre behövdes.

Ringduva

Törnsångare. Mitt första möte med en. Jag satt ner på marken och fotade och tittade på hur den hoppade mellan buskarna och sjöng om vartannat.

Rödstjärt. Jag har sett rödstjärt en gång förut men det var på håll. Jag fick den identifierad här på forumet faktiskt. Nu kunde jag identifiera den själv och fick ett vettigare foto.

Grönsångare. Ännu ett kryss. Hörden den sjunga i skogen när jag var vid Vrinnevi våtmark, så började traska för att se om jag kunde få den på bild!

Postat 2022-05-25 09:36 | Läst 1279 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fågelfoton mellan 7/5-10/5

Ligger lite efter med postandet. Ibland är jag bara för slö för att ta tag i allt. Man är ute och fotar, hem och redigerar, slänger upp något på Instagram och sen är klockan för mycket. Och så skjuter man upp det. Eller ah, man och man. Jag.

Det har blivit en del fågel i alla fall! Uppe i 134 olika arter sen jag började fotografera fåglar i augusti förra året. Jag får räkna från slutet på augusti för det var då jag började fota, även om jag inte skaffade mitt Nikon 200-500 förns Oktober och började på allvar. Glad över att ha sett så många olika fåglar! Tänk vad det finns där ute bara man öppnar ögon och öron. :D Hur som, här kommer några foton.

Ärtsångare

Sävsångare

Gulärla

Hämpling

Nötväcka

Postat 2022-05-24 11:34 | Läst 559 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En Vit stork kom till Norrköping på besök

Så blev lördagen rätt rolig ändå. Vaknade upp till regn och grå himmel. Läser att någon sett en Vit stork strax utanför stan! Det är inte många kilometer dit med cykel så jag drar rätt omgående. Lite ruskigt med smådugg, men klarade mig undan värre regn i alla fall!

Väl framme så syns storken längs vägen. Jag träffar på en kompis och hans mamma som också fotograferar. Vi sätter oss i deras bil och ser om vi kan komma lite närmre. Roligt nog blir inte storken rädd för oss, men två tofsvipor verkar tycka att marken är deras mark så dom jagar bort storken som drar till ett annat fält. Vi åker vidare och går via ett dike och lyckas få lite fler foton.

Väldigt roligt att se stork! Det är ju inte så vanligt norr om Skåne, även om det händer. Första gången för mig i alla fall!

Postat 2022-05-07 17:01 | Läst 847 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa