Kristoffer Ljungberg

Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Cykeltur mot Knivbergavägen

Stack ut med cykeln mot Knivbergavägen strax utanför Norrköping för att fota lite höst. Man får passa på nu för det är fan inte långt kvar innan alla löv har fallit till marken. Deppigt! Vänjer mig aldrig vid det här. Hur som, det blev en fin liten tur. Först lite molnigt men så sprack det upp och blev riktigt varmt! 

Jag hade med mig mitt 24-70 f/4 S som medföljde när jag köpte Nikon Z6. Trevligt litet objektiv som jag använder alltför sällan. Jag tycker det är krångligt med vidvinkel till att börja med. Jag förstår inte hur man gör! Blir så rörigt i huvudet när jag ska fota landskap och vyer. Och så blir det aldrig så fint som jag tänkt mig. Nu höll jag väl mig iofs inte så mycket på 24-35mm-spannet utan tenderar att dra mig mot 50+. Ambitionen finns att ta lite andra sorters foton dock, inte bara macro och naturdetaljer. ;D Vi får väl se hur bra det går!

Lite foton från dagens lilla utflykt.

Postat 2021-10-04 16:32 | Läst 407 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Cykelutflykt till Lindö och Marby (längs Bråviken)

Ja, som jag skrev i fågelidentifikationstråden så lämnade jag skogen för ett ögonblick och gav mig ut längs vattnet mellan Lindö och Marby (Bråviken). Det var roligt att spana lite efter andra fåglar än de jag sett i skogen. Tänk att det ska vara så roligt att se en vanlig mås helt plötsligt?

Innan jag började fota fåglar så lovade jag mig själv att inte bara lägga upp massa dåliga foton på olika fåglar, men nu när jag väl blivit intresserad så är det svårt att låta bli. Det är ju till 99% foton jag inte skulle skriva ut förstås, men ur dokumentationssynpunkt är det ändå roligt att ha fotona. Dag blir som en dagbok. Bilddagbok. Om några år kan jag bläddra igenom min Instagram och tänka "Ahh just ja, det var då jag tyckte det var så roligt att fota fåglar. Det var mysigt!". Det är i alla fall tanken.

Så, lite foton från dagens cykelutflykt då.

Bonusbild. När jag fick syn på den här lirarn så trodde jag det var en staty eller något. Den bara stod där helt stilla, men så rörde den på sig till sist. Solar han? Flexar han sina mäktiga vingar? :P Kul syn var det i alla fall! Försökte titta om han spanade efter något eller kände sig hotad, men det var ingenting i närheten. Min slutsats är att det är en riktig solglassare!

Postat 2021-09-27 19:21 | Läst 539 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera