Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Fantastiskt dag på Leonardsbergsleden

Idag stack jag iväg till Leonardsberg igen, men den här gången tänkte jag gå lite på leden som går från vägen och bort mot fågeltornet. Det ångrar jag inte en sekund! Vilket trevlig liten sträcka det var. Fullt med fågelliv också! Jag vill tillbaka redan nu! Och det blev lite foto också förstås. Jag ber om ursäkt redan nu för den stora mängd foton jag kommer bjuda på. Jag är lätt exalterad efter den så underbar dag!

Jag fick ett par tydliga foton på Bergfink (?) idag i alla fall, till skillnad från härom dagen.

När jag vandrade längs vägen fick jag syn på en vithuvad liten lirare också! En Stjärtmes? Jag kan inte påminna mig om att jag ens sett en Stjärtmes förut! Det var roligt att få bocka av den också.

När jag gick omkring uppe på bergknallarna så hörde jag ett ljud som jag hört tidigare. Kungsfågel! Så himla små och söta, men jag har ännu inte lyckats fånga någon på foto. Idag bestämde jag mig dock - jag kommer inte cykla hem förns jag har ett par halv-vettiga foton på den lilla gynnaren i alla fall! Efter många om och men så gick det!

Under tiden jag stod och spanade och spejade efter den lilla Kungsfågeln så såg jag hur det rörde sig i ögonvrån. En mindre Hackspett satte sig och började inspektera ett träd precis framför mig. Eftersom jag redan hade ett par foton på Kungsfågeln så fick fokuset skiftas ett ögonblick.

En lite Nötväcka mellanlandar innan den snabbt ger sig iväg igen. Dom ser alltid så himla målmedvetna ut! Spjutspets!

Vi tar ett par honorable mentions också. För protokollets skull liksom! Det är ju ändå någon slags fågelskådning jag ägnar mig åt, om än på nybörjarnivå. Talgoxe, Gråhäger (?), Kråka, Koltrast och Gulsparv (?).

Och sist men inte minst (verkligen inte minst, och inte ens en fågel). Mamma Mu! Ja, det är inte helt oproblematiskt på fälten i Leonardsberg. Det är nämligen en enda stor hage vid fågeltornet och vattnet. Jag är rädd för kor, men jag tog mod till mig och traskade försiktigt och höll avstånd. :P

Ja, jag hoppas någon orkade sig igenom den här tråden! Blev lite mycket som sagt. :)

Inlagt 2021-10-12 20:03 | Läst 827 ggr. | Permalink
Grattis till kungsfågeln! Den blir man alltid glad av att få se och den är attans svår att få på bild.
Hälsningar Lena
Svar från krisljungberg 2021-10-12 21:30
Tack! Ja den är fasiken inte still några längre tider och de jag sett sitter sällan och solar sig på några tydliga grenar. ;D Det var ett kul litet projekt i alla fall! :D
Grattis, otroligt bra utdelning. Fåglar som kungsfågel, stjärtmes och mindre hackspett är ju fåglar som det kan gå år mellan gångerna man ser dem
Svar från krisljungberg 2021-10-13 06:01
Oj, kan det vara så jävligt? :D Kul, eller ah, inte kul egentligen för jag ser dom gärna fler gånger. :P