Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Blåsigt och kallt i Leonardsberg

Jag kollade väderappen, såg att det fanns möjlighet till lite sol, så jag chansade och tog cykeln och stack iväg! Ja, det var kanske dumt. Halvvägs dit började det regna. Jag ställer mig under ett tak och väntar tills det värsta är över för att sen fortsätta. När jag kommer fram till ledens början är det fortfarande mulet och tråkigt, så jag utforskade utkanterna av Glan en sväng. Där får jag syn på ett par rådjur. Tyvärr alldeles för långt borta. De hade dock benkoll på mig! Den ena stod och stirrade mot mig rätt länge innan dom satte fart därifrån.

Solen kom och gick. Korta stunder sken det till men sen kom storna molntäcken och tog över igen. Blåsten var oerhört ihärdig också. Kalla vindar. Det var nästan så jag ångrade att jag inte stannade hemma bara. Fast ändå inte. Jag fick ju röra på fläsket om inte annat! Hur som, inte mycket till fågelliv såna här dagar. Svanar, Skarvar och änder. En Gråhäger blev livrädd som vanligt trots att den var 100 meter bort och stack iväg. Jag förstår inte, varför är dom så himla rädda fast jag är så långt bort? Det är ALLTID samma visa med dom där!

Jag vände tillbaka för att ta mig hemåt. Då fick jag syn på några Vitkindade gäss som satt i gräset. Tills en Havsörn kom förbi och skrämde bort dom. Fick såklart ingen ens visningsduglig bild på den rackarn, men kul att se hur den flög omkring högt ovanför fälten.

Lite småfågel fick jag syn på när jag vandrade tilbaka till cykeln. Vad det är för fåglar har jag ingen aning om dock. De ser ju såklart bekanta ut men för en nybörjare som jag så är det inte så lätt. :D

Nu hoppas jag på soligare, mindre blåsiga dagar framöver. Det var väldigt svårt att stabilisera objektivet när jag stod vid vattnet. Kunde knappt hålla mig för skratt faktiskt. Måste nästan sett lite komiskt ut.

Trevlig helg på er!

Inlagt 2021-10-15 19:22 | Läst 993 ggr. | Permalink