Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Fågelfoton mellan 7/5-10/5

Ligger lite efter med postandet. Ibland är jag bara för slö för att ta tag i allt. Man är ute och fotar, hem och redigerar, slänger upp något på Instagram och sen är klockan för mycket. Och så skjuter man upp det. Eller ah, man och man. Jag.

Det har blivit en del fågel i alla fall! Uppe i 134 olika arter sen jag började fotografera fåglar i augusti förra året. Jag får räkna från slutet på augusti för det var då jag började fota, även om jag inte skaffade mitt Nikon 200-500 förns Oktober och började på allvar. Glad över att ha sett så många olika fåglar! Tänk vad det finns där ute bara man öppnar ögon och öron. :D Hur som, här kommer några foton.

Ärtsångare

Sävsångare

Gulärla

Hämpling

Nötväcka

Inlagt 2022-05-24 11:34 | Läst 576 ggr. | Permalink
Snygga bilder! det är ju de små sångarnas tid nu, har en i trädgården jag bara skymtar men hör ofta och tydligt, inte lyckats identifiera sången. Sävsångaren är ju en riktig skönsångare också, kan vara knepig att få fotoläge på.
Svar från krisljungberg 2022-05-24 14:47
Tack!

Du får använda någon app som identifierar ljud! "Merlin Bird ID" på App store t.ex. Finns en "Sound ID"-funktion där man trycker på "record" och så låter telefonen ligga bara, så försöker den identifiera allt den hör. :D Och om man skulle råka få en fågel på bild men inte hör den sjunga finns "Photo ID" också, där man laddar upp fotot och låter appen försöka matcha med en art. Smidigt!

Sävsångare tycker jag, enligt min ringa erfarenhet, är den som stoltast sitter och sjunger ut, ganska öppet ibland också. Men man ska ju ha lite tur också, som alltid med fåglar. :D
Fina bilder, såg precis en ärtsångare i trädgården, ,men den ville inte vara med på bild. Jo i maj så brukar man få lägga lite bilder på hög, man har också fullt upp att ta nya och det hjälper ju inte direkt på högen. I förra veckan fick jag iaf betat av en 30 dagars bilder, det var en skön känsla. Värst tror jag det var för 2-3 år sedan då hade jag två månaders bilder att gå igenom, lite taskigt att vårbilderna kommer ut på hösten 😊
Svar från krisljungberg 2022-05-24 14:49
Tack Peter!

Ja, jag redigerar ju varje gång jag fotat just för att jag vill posta så nära i tid jag bara kan. Gillar känslan av att det blir någon slags kronologi i det hela när jag senare går tillbaka och kollar Instagram-inlägg t.ex. Blir ju dagboksfeeling på det hela då. Tyvärr så tar det ju en massa tid. Jag råkar ju ha tid, men inser ju att det kanske inte är så lätt för andra som är upptagna med familj, jobb och andra sysslor. Ett liv helt enkelt. ;)