Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Andra sprutan och Himmelstalunds trädgårdar (med Chinon 50mm f/1.9)

Jag och C begav oss till Mässhallarna där jag skulle ta min andra spruta. Fick komma in direkt, snabbt stick i armen och så 15 minuters väntan. Därefter gick vi över vägen till Himmelstalundsskolans trädgårdar och kikade lite. Jag hade med mig mitt 105mm Z-macro men det blåste en del så jag tog upp det gamla 50mm f/1.9-objektivet från Chinon istället. Tycker det ger en rätt krämig och fin bokeh faktiskt. Många gamla objektiv ger ofta en finare bokeh än nyare. Vet inte varför det är så?

Kan hur som helst rekommendera alla att ta en liten sväng till dessa trädgårdar som ligger precis vid Mässhallarna i Norrköping. Nu är det väl sent på året, men än fanns det lite kvar. Gillar man macro, insekter och blommor är det en jättefin plats att ägna en stund på.

Inlagt 2021-09-01 15:44 | Läst 1376 ggr. | Permalink
Vackert!
Jag kan tycka att höstens blommor på många sätt är de vackraste. Kanske är det bara jag, men jag tycker jag njuter mer av det som finns nu, när mycket annat börjat vissna ned än när allt "exploderar". Då hinner jag liksom inte med.
Svar från krisljungberg 2021-09-01 16:25
Tack så mycket! Och ja, du har en poäng. :D
Gamla gluggar kan vara sämre då det gäller superskärpa men samtidigt ge mer personliga bilder eller hur man nu ska uttrycka sig.

Här föll jag mest för fjärde bilden. Förr hade jag no tyckt att det stört med krypen, nu då dom glesnat känns det bra att se dom på plats.
Svar från krisljungberg 2021-09-01 18:38
Håller helt med! Det är något särskilt med äldre objektiv. Kanske är inbillning. :P Angående kryp, ah, jag kan hålla med ibland, men jag brukar gå på känsla. Ibland är det härligt att något mer händer i bilden tycker jag. :D
Men så snyggt 1 2 4 blev väldigt bra. Roligt med andra objektiv och inget jag är bekant med.
Funkar dessa med adapter på andra hus med ex fuji
Läste skuvgänga vad menas?
Svar från krisljungberg 2021-09-01 19:53
Tack så hjärtligt! Ja, det fungerar säkert med Fuji. Skruvgänga är t.ex ett objektivfäste som heter M42. Googla M42 adapter to Fuji och se om det finns något. :)
Mjukt och fin resultat! Snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från krisljungberg 2021-09-02 00:20
Tack så mycket Björn!