Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Är det fusk att locka fåglarna med mat?

Mycket småfågel runt Åbackarna för min del den senaste tiden. Det är så mysigt! Jag har börjat ta med lite havregryn som jag lägger ut ibland för att få lite bra bilder. Känns ju otroligt fuskigt förstås. Men å andra sidan, spelar det så stor roll? Jag är kluven i hur jag själv känner i frågan. :P Är väl någon stolthetsgrej. Samtidigt tycker jag ju om att titta på fåglarna när dom flyger ner och letar mat. Det är rogivande. 

Hur som helst! Lite foton från denna morgon.

Nötväcka som var väldigt sugen på havregryn! De brukar hänga runt på den här platsen, tillsammans med lite andra småfåglar. Ibland också Grönsiskor, men dom vågar sig sällan ner från trädtopparna.

En liten Gärdsmyg som satt och sjöng så vackert. Tänk att en så liten fågel har så kraftig pipa!

Lite höstiga gråsparvar.

Och såklart en talgoxe.

Liten bonus. Ett gäng gråhägrar satt i träden vid brostugan. Rätt svårtillgängligt område, vilket är anledningen till att dom sitter just där. Fick inga bra foton på dom, lite för långt bort, men roligt att se dom sittandes i träden sådär. Kan inte påminna mig om att jag sett just det förut.

Inlagt 2021-11-06 18:02 | Läst 930 ggr. | Permalink
Jag tycker inte det är fusk Om det vore fusk så är väldigt många bilder fusk, dom flesta Björn och örn bilder är fotade från gömsle där djuren är inmatade. Många fågelbilder är också från gömslen med konstgjorda dammar. Men jag tycker man ska tala om att dom är inmatade. Själv brukar jag tala om att jag fotograferar från min fågelmatning. Ha det bra! Mari
Svar från krisljungberg 2021-11-06 19:37
Jo det förstås! :D Tack för input!
Fin serie, gråsparvarna sitter i en riktigt fin färgad omgivning. Inte är det fusk att ge dem mat, har dock själv aldrig lyckats med det.
Svar från krisljungberg 2021-11-06 20:56
Tack!

Just här runt Åbackarna är det så mycket folk i omlopp så de fåglar som hänger här är vana vid att det alltid går människor här. Antar det är därför de är uppmärksamma på matning. :D