Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Björktrastar utanför fönstret och lite allmänt snack

Det måste se kul ut när någon lirare (jag då...) hänger ut genom fönstret med ett stort objektiv och fotar mot träden. Den här gången var det "bara" en Björktrast, men ändå! Det är lite mysigt att det då och då kan sitta fågel där som man kan fota. För två veckor sen var det massa Starar, nu två Björktrastar. Nu har jag ju inte benkoll på det där trädet alla dygnets timmar så jag har säkert missat en del. Ska definitivt börja ha mer koll! Det är inte utan att man drömmer sig bort till att ha hus med trädgård någonstans naturnära, där man skulle kunna fixa och styra med fågelbad, mat och lite sånt där.

I övrigt så har jag märkt att jag är lite mer kontaktsökande nu när jag är ute och far med kamera och cykel. För några dagar sen när jag var i Herrbro och fotade så stötte jag ihop med en kille som var där för lite fågelskådning. Vi pratades vid lite kort och önskade varandra lycka till. Två dagar senare när jag var i Leonardsberg och var påväg tillbaka över leden så kommer samma kille igen. Vi tittade på varandra och brast ut i ett litet skratt när vi insåg att vi ju möttes bara ett par dagar tidigare. Det blev en trevlig liten pratstund.

Igår blev det ännu ett trevligt möte med en nybliven fågelentusiast när jag var påväg ner mot Bredudden på cykeln. Jag såg en man stå och titta ut över ett fält. Jag såg en kamera hängandes runt hans axel så jag cyklade sakta fram och frågade om han sett något spännande. Även där blev det en trevlig liten pratstund. Nu är jag väl visserligen hyfsat social av mig, men mina turer på cykel är oftast på egen hand så det kan vara trevligt att snacka lite skit med någon då och då!

Vad väntar härnäst måntro? Bli medlem i någon lokal fågelförening? ;)

Inlagt 2021-10-14 17:58 | Läst 757 ggr. | Permalink
Jag gick med i vår ornitologiska förening här nere, det var två månader innan pandemin bröt ut så jag har inte varit så aktiv, men de har en hel del aktiviteter, utflyter spaningar mm. Jag träffar dock på många medlemmar ute i det fria eftersom vi oftast är på samma platser i närområdet. Så har vi lokalt fågellarm till mobilen också, det är mer direkt på än tex artportalen
Svar från krisljungberg 2021-10-14 19:58
Spännande! Fågellarm alltså, någon som skriver ett meddelanden om att en särskild fågel är på en plats så drar folk dit för att titta och/eller fota?
pdahlen 2021-10-14 20:46
Precis, dessa larm har gett mig några nya fåglar. Blir ju också lite lättare att hitta en fågel när det redan står 10 stycken som vet var den är :)
Jag fotar ofta genom köksfönstret rakt ut i trädgården och mot en matning under vinterhalvåret. DÅ har häcken inga löv och det betyder att jag riktar ett teleobjektiv rakt mot grannens vardagsrumsfönster. De vet nu att jag har fokus på småfåglar och inte spanar på dem. Trots att vi bor i ett vanligt villaområde med ganska små tomter har jag fotat över 30 arter på detta sätt. Nu när det blir kallare kan du leta upp ställen där det finns fågelmatningar, det brukar kunna ge bra utdelning och man träffar ofta andra skådare/fotografer.
Hälsningar Lena
Svar från krisljungberg 2021-10-15 08:05
Haha ja det kanske var bra att du informerade dina grannar att du var fågelskådare och inte fluktare! ;D Men så roligt då! 30 arter är ju mycket bara genom köksfönstret. Jag har haft lösa planer på att hänga upp en egen matare någonstans på ett ställe inte långt ifrån mig som jag kan underhålla, men är lite rädd att det ska vandaliseras. :P