Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

En Vit stork kom till Norrköping på besök

Så blev lördagen rätt rolig ändå. Vaknade upp till regn och grå himmel. Läser att någon sett en Vit stork strax utanför stan! Det är inte många kilometer dit med cykel så jag drar rätt omgående. Lite ruskigt med smådugg, men klarade mig undan värre regn i alla fall!

Väl framme så syns storken längs vägen. Jag träffar på en kompis och hans mamma som också fotograferar. Vi sätter oss i deras bil och ser om vi kan komma lite närmre. Roligt nog blir inte storken rädd för oss, men två tofsvipor verkar tycka att marken är deras mark så dom jagar bort storken som drar till ett annat fält. Vi åker vidare och går via ett dike och lyckas få lite fler foton.

Väldigt roligt att se stork! Det är ju inte så vanligt norr om Skåne, även om det händer. Första gången för mig i alla fall!

Inlagt 2022-05-07 17:01 | Läst 820 ggr. | Permalink
Trevligt och fina flygbilder också. Jag har aldrig sett en stork utanför Skåne
Sven Blomquist 2022-05-07 18:24
Det har jag! I lördags var jag på väg till Skanör och strax norr om Halmstad såg jag (från bilen) 3 storkar på ett fält. Det var inte läge att stanna men visst var det trevligt att få en skymt av dessa imponerande fåglar.
Svar från krisljungberg 2022-05-07 20:29
Tack! Det händer ju varje år på olika platser men det är ju inte så man blir bortskämd direkt! :D
Häftigt, den borde jagåkt för att titta på, bor i F-g :-) Utmärkta bilder, inte minst flygbilderna! Hälsningar:/ Björn
Svar från krisljungberg 2022-05-07 20:29
Tack! Ja, det borde du gjort. Den var på plats i några timmar faktiskt, så du hade definitivt hunnit. Lätt att säga nu med facit i hand förstås. :D
Fina bilder på denna vackra fågel?
Svar från krisljungberg 2022-05-07 20:29
Tack så hjärtligt!