Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Fin dag i Leonardsberg (tyvärr inte så spännande)

Imorse gav jag mig iväg på cykeln till Leonardsberg. Sol, klar himmel och vindstilla. Det var verkligen kanon! Men ur ett fåtgelfotoperspektiv var det inte särskilt spännande. Det blev de vanliga som ställde upp. Tänk om alla kunde vara lika glada framför kameran som blåmesen och talgoxen? Visserligen gick en ägretthäger omkring nere på stranden och de ska ju vara lite sällsynta vad jag förstått. Även ett par gråhägrar, ett 40-tal vigg och en ensam grågås. Säkert massa annat skoj också förstås som jag inte har räckvidd nog att fotografera på ett vettigt sätt.

Blev lite småirriterad idag med, vid två tillfällen faktiskt. Först kommer jag upp på andra berget vid Leonardsbergsleden. Två fågelskådare står och pratar, jag säger hej, dom tittar knappt på mig och hälsar inte tillbaka. Fan vad jag hatar sånt beteende. Nu tror jag ju inte att man automatiskt är trevlig bara för man är fågelskådare, men man kan väl le och hälsa i alla fall. Det är ju gratis och gör inte ont.

Leonardsberg har ju ett fågeltorn som blickar ut Glan. Det är ju ett känt fågelställe, men alla är ju såklart välkomna. Just när jag kom ner mot stranden så var ett par med hund på väg ner mot stranden också. Det tjoades och tjimmades och hunden sprang fritt ner mot stranden och dom kastade boll ner mot vattnet. Lite skillnad i hur folk resonerar. Jag vågar knappt gå ner mot stranden för jag är rädd att någon ska bli irriterad på mig för att jag skrämmer bort fåglarna. Jag går ner mot udden ändå för jag tänker samtidigt "Vafan, fågelskådarna äger väl inte området! Jag får väl gå här också!". Ändå blir jag irriterad på hundägarna som behandlar området som en hundrastgård. Jag tänker att det måste finnas någon balans mellan att visa lite hänsyn, men ändå känna att man får röra sig i området utan att vara rädd för att någon surmulen jävla fågelskådare ska bli irriterad.

NÅVÄL, alla dagar kan inte vara härliga och fyllda av trevliga samtal. Nu slänger jag upp lite foton istället.

Precis när jag anlände på morgonkvisten. Ljuvligt!

Blåmes, Pilfink, Grönfink (eller Grönsiska?) och Talgoxe.

Soloartisterna Grågåsen och Ägretthägern.

Inlagt 2021-10-17 15:15 | Läst 765 ggr. | Permalink
Ägretthägern var väl ändå lite spännande, den ser man ju inte varje dag
Svar från krisljungberg 2021-10-17 17:42
Den här hängt rätt mycket vid vattnet i Leonardsberg den senaste tiden. Jag hade nog tyckt det var mer spännande om jag fått komma nära och ta ett bra foto. :D Nu sitter man på håll och tittar i kameran och zoomar in på displayen, haha. Får bli en kikare så småningom så man kan spana lite bättre!
Ägretten är ju inte så vanlig och absolut ett motiv som man skulle vilja jobba lite med. Ett enkelt tips är att inte placera fågeln mitt i bilden. Jag har oftast fokuspunkten i mitten men det betyder ju inte att jag väljer att visa en bild så utan kan beskära så att huvudmotivet hamnar där jag vill. Brännvidden är nästan alltid för liten när man fotar fåglar så det gäller att hitta andra sätt att komponera bilder (tills plötsligt en dag då fågeln sitter där väldigt nära).
Hälsningar Lena
Svar från krisljungberg 2021-10-18 04:51
Tog bara med ägretthägern för att visa att jag sett den, som med så många andra fågelfoton. Jag kommer ju inte hänga upp dessa foton på väggen. :P

Jag tycker det är svårt att komponera och försöka vara konstnärlig när det gäller fåglar. Har ju liksom inte all tid och frihet i världen, för rätt vad det är så är dom borta. ;D

Angående att inte ha motivet i mitten så har jag inte alltid det (som synes på fotona ovan också), men det är utgångspunkten och jag tycker om det många gånger också.