Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Första svängen med Helios 44-2 58mm f/2

Kunde tydligen inte hålla mig. Drog iväg till gamla hederliga Vrinneviskogen för ett första riktigt test med Helios 44-2 58mm f/2. Det är ett spännande objektiv, det är ett som är säkert. Väldigt bra mittskärpa redan på f/2, kanterna behöver vi inte prata om. ;) Swirly bokeh? Javisst, den finns där! Det gäller bara att hitta rätt bakgrund, ha rätt distans till objektet, samt rätt distans från objektet till bakgrunden. Och så ljuset förstås. Låter krångligt nu när jag försöker förklara något jag egentligen inte behärskar. Ut och lek! Det är just det som är så roligt med att testa ett nytt objektiv. Man får tänka på nya sätt, prova nya saker. Jag ser hur som helst fram emot att leka mer med det här objektivet.

Här nedan följer ett gäng foton från dagens sväng i skogen. Hoppas ni står ut!

Inlagt 2021-09-06 23:22 | Läst 1625 ggr. | Permalink
Bild ett och tre har ju den där virriga boken man är ute efter, funkar fint här. Bild fyra med björkstammarna är vacker fastän den ser normal ut :)
Svar från krisljungberg 2021-09-07 08:27
Ja, lite fräsigt! Tog även nett par "normala" foton också. Tack. ;D
Ett tre och sexan blev ju lite häftigt i bakgrunden om man tittar lite närmre.
Man får tänka ut användningsområde där det gör sig
Svar från krisljungberg 2021-09-07 08:28
Ja, det finns nog många tillfällen där det kommer se coolt ut! Vi får väl se om jag lyckas få till någon riktigt häftig någon gång. ;D
Kul att läsa om din entusiasm! Det är ju det fina med gamla gluggar - man kan ha en hel palett med objektiv som har olika karaktär, och för olika ändamål. Inte blir man ruinerad för det.
Svar från krisljungberg 2021-09-07 08:54
Verkligen! Jag går ju mest omkring i lugnt tempo i skogen och fotar saker som står still, så då har man ju tid att fippla manuellt. Och som du säger, några hundralappar och man kan få ett trevligt objektiv som antagligen duger precis lika gott som ett objektiv för tusenlappar.