Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Idag såg jag kungsfiskaren för första gången!

Enda sen jag fick reda på att det fanns kungsfiskare i krokarna så har jag velat se den. Och idag blev det av! Är väldans glad måste jag säga. :D Kul!

Jag hade läst att några observerat den på Strömsholmen den senaste veckan, så imorse stack jag ner för att kika lite. Det första jag ser när jag rullar in på cykeln är något blått som flyger snabbt lågt över vattnet. Det bådade ju gott! Därefter spenderade jag två timmar på att smyga runt bland buskarna för att försöka få den på bild. Det blev tack och lov ett par bilder till sist. Kanske inte de vackraste fotona jag tagit, men vad gör det! Jag fick se kungsfiskaren!

Inlagt 2021-12-04 14:03 | Läst 555 ggr. | Permalink
Grattis, det är en fågel väl värd att vänta på. Man kan hundra hur många hundra timmar man totalt har väntat på kungsfiskaren, men det är det värt när man väl får dessa möten
Svar från krisljungberg 2021-12-04 16:31
Jag fick lite kritik i ett band jag hänger på där någon tyckte det var omdömeslöst att "jaga" kungsfiskare i -10 grader. Jag hade inte alls en tanke på det själv så det förtog ju glädjen lite. :) Nu sitter man här skamsen med dåligt samvete istället, hehe.

Till mitt försvar så är platsen den hänger på väldigt central med mycket trafik, både bilare och fotgängare som passerar alldeles nära varje dag. Men ändå, kungsfiskaren fick ju syn på mig flera gånger och bytte plats, så kanske inte helt optimalt för den lille stackarn! Tror dock den är lite van vid att det händer grejer där som sagt.
Lena Holm 2021-12-04 20:07
Bra att någon har upplyst dej om vad det kan innebära om fotografer stressar kungsfiskare på vintern. Många stryker med och det är ju synd om vår hunger efter bilder skulle bidra till detta.
Hälsningar Lena
Svar från krisljungberg 2021-12-04 21:52
Absolut. Kommer inte stanna så länge nästa gång jag går ner och kikar. Och för att förtydliga så sprang jag ju inte omkring och härjade, haha. Jag tog det lugnt, satt eller stod stilla och väntade för det mesta. :D Men ja, jag visste inte riktigt hur kritiskt det var för den när det är såhär kallt.
Vilken liten vacker juvel, vilka färger! Grattis till mötet!
Svar från krisljungberg 2021-12-04 18:50
Eller hur? :D Tack så mycket!