Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Kattuggla med ungar (dag 3)

 Idag var hela familjen samlad! Det har visat sig att det är tre ungar och inte två som vi tidigare trott (och sett). Båda föräldrarna var på plats också.

Inlagt 2023-03-09 18:20 | Läst 584 ggr. | Permalink
Ännu en serie med fina bilder.
Svar från krisljungberg 2023-03-09 22:00
Stort tack! :)
Charmigt när det sitter tryckta mot varandra. Om det inte vore så långt till Norrköping skulle jag sätta mej i bilen i morgon bitti och hälsa på hos dina ugglor :-)
Hälsningar Lena
Svar från krisljungberg 2023-03-09 22:00
Ja det är verkligen hur gulligt som helst! :D
Jag inbillar mig att Sverige och Finland ligger på ungefär samma breddgrader, men skillnaden tycks vara större än man tror. Vi bor längs finska sydkusten ca 60 km väst om Helsingfors. Jag tittade på kartan och uppskattar att Norrköping ligger mellan 100 och 200 km längre söderut och skillnaden är verkligen stor åtminstone vad gäller kattugglornas häckning. Vi har haft häckande kattuggla i en holk ca 50 m från huset under flera år (inte i fjol). Om jag minns rätt har det ringmärkts 9 ungar genom åren.
Här har vi ännu fullt skidföre och i går kväll -11. Ugglorna ropar nog men ingen häckning påbörjad ärnnu. Ringmärkningen brukar vanligtvis vara nån gång under senare halvan av maj. Vi väntar med spänning om det blir häckning i år!
Fina bildserier du har visat här.

Tommy S.
Svar från krisljungberg 2023-03-10 07:36
Fan vad spännande ändå! Hoppas det blir ny häckning i år då!

Jag är alldeles för oerfaren när det gäller fåglar, och inte minst ugglor, men jag trodde det var lite tidigt! Även en del andra skådare som jag pratat med under tiden är smått förvånade över att det fanns ungar nu, även om det såklart händer (bevisligen). :D
Svar från krisljungberg 2023-03-10 07:36
Och tack så mycket! :)
Jag har följt dina ugglebloggar med stor uppskattning. Först trodde jag att det var lite äldre bilder du visade, dvs från förra året. När jag förstod att det är helt färska bilder - och dito uggleungar - blev jag lite förvånad.
Paret har häckar oerhört tidigt. Roligt att de har fått tre ungar. Hoppas ni inte har haft alltför mycket snöoväder, utan att föräldrarna fortfarande får tag på mat till sina ungar.
Hälsningar Christina
Svar från krisljungberg 2023-03-10 12:53
Tack! Ja visst är det lite tidigt? Det har varit en del snö på senare tid tyvärr och rätt kallt om nätterna, flera minus, så kanske inte optimalt tyvärr. Hoppas innerligt att det går vägen för dom!