Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Måndagen och tisdagens fågelfoton

I måndags var jag ute och letade rörhöna och enkelbeckasin vid Johannisborgs slottsruin. Det har grävts upp någon slags vallgrav runt gräsområdet och där huserar lite fåglar. Mest skrattmås och gräsänder, men även lite tofsvipor, ett par rörhönor och enkelbeckasiner. Tyvärr missade jag rörhönan. Såg den på håll men sen försvann den iväg någonstans. Enkelbeckasinerna är små, har otroligt camo och är lättskrämda som tusan! Det blev med andra ord inga foton. :D Jag såg hur ett par flög iväg när jag kom inom 20 meter.

I tisdags blev det en sväng till en närliggande våtmark i Vrinnevi. Det var ändå lite liv och rörelse där, så vi får väl se vad det blir av det. Bland annat var en svarthakedopping där. Får väl se om det dyker upp fler. Ett 10-15-tal krickor, lite gräsänder, sothönor, ett par sångsvanar. Kan mycket väl ha gömt sig något mer i gräset runtom. 

Två sista fotona är bara ett par från mitt nya Sigma 105-macro jag köpte till Sony E. Fick hem det härom dagen men har inte testat förns en kortis igår. Bra med ett alternativ ifall jag blir less på fåglarna. ;D

Hur som. Här är lite foton från dagarna som varit.

Inlagt 2022-04-13 08:31 | Läst 492 ggr. | Permalink
Snyggt alltihop, fin skärpa ;). Gillar särskilt den första tofsvipan
Svar från krisljungberg 2022-04-13 10:52
Tack! Men jag tycker det är ett enda stort lotteri om man får skärpa eller inte. :P Sen är det ofta fokusen missar ögonen tyvärr. Det kanske inte är så mycket att göra åt, jag vet inte, haha.
pdahlen 2022-04-13 11:05
Det får väl bli nästa steg att se vilken AF metod som är bäst.