Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Nikkor 200-500 - Lite redigerade foton från dagens testrunda

Titta genom fotona och redigerade några med. Dessa foton gick igenom den vanliga processen med mina presets och så lite crop på det. Tycker ändå det finns potential!

Bara som en jämförelse så ska ni få se ett par oredigerade mot redigerade och croppade.

Bild 1: Original, ingen crop

Bild 1: Redigerad, croppad

Bild 2: Original, inte croppad

Bild 2: Redigerad, croppad

Inlagt 2021-10-07 16:54 | Läst 593 ggr. | Permalink
Ser riktigt bra ut och den har bra skärpa också. När jag var på FS naturevent i Skåne för ett par år sedan så fick man bl.a testa nikonprylar och jag testade då mitt 200-500 mot det nyare 500pf, men jag tyckte inte det var så jättestor skillnad när det gällde skärpa. Sedan så är AF hastighet på 200-500 inte den bästa, men det får man leva med till det priset huvudsaken är att skärpan är bra. Tycker att skärpan blir skaplig även med TC1,4iii men då har vi inte så mycket AF hastighet kvar alls.
Svar från krisljungberg 2021-10-08 08:44
Jamen om jag kan förvänta mig den här typen av foton så kan jag inte klaga! Sen träffar inte autofokusen helt rätt alltid, och som du säger är den inte så snabb, men jag har inte så bråttom när jag är ute. :D Det är ju inte så att jag fotar fåglar som man ser en gång om året, så skiter det sig idag så har jag alltid imorgon, eller nästa dag. ;)

Kommer nog inte köpa TC1.4iii som det känns nu. Då får jag väl fokusera manuellt. ;P Då sparar jag hellre ihop och köper en Nikon D7500 eller D500 om man vill lyxa. :P
pdahlen 2021-10-08 09:00
Z6 är lite lurig med fokus ibland. Wide_s fungerar ganska bra på flygande fåglar, annars är det en punkt jag brukar använda och AF-C. Problemet jag har sett att den ibland struntar att justera fokus, utan att den är nöjd som det är om man satt fokus i bakgrunden och har ett motiv som är närmare. Men det har inget med objektivet och kanske inte ens med Nikon för jag har sett liknade från andra märken utan det har mer med den teknik som spegelfria använder för att sätta fokus.
Svar från krisljungberg 2021-10-08 09:17
Jag använder bara single point focus (inte riktigt testat pinpoint än men kanske borde?) och alltid AF-S. Litar inte på AF-C. :P Tycker inte den sätter skärpan lika bra som när den väl låser på AF-S. Det är ju en muppig process för mig för jag trycker AF-ON och fokuserar, tar kort, fokuserar, tar kort, haha. Även när jag försöker fota flygande fåglar gör jag så.

Jag får kanske träna lite på AF-C och Wide Area dock, men det är så sällan jag fotar flygande fåglar i alla fall så det är ingen panik. :P
pdahlen 2021-10-08 09:26
Använder du AF-ON så är det ju klart du ska använda AF-C, annars är det ju ingen vits med det. Jag använder inte AF-ON utan kör tvärs om, har fokus stopp på den knappen. AF-S kan kanske vara bättre på stillasittande ibland, men jag tycker AF-C fungerar bra nu också. Bättre nu än vad de gjorde på mina gamla kameror D90, D7000 etc
Svar från krisljungberg 2021-10-08 09:51
Jag har aldrig ens reflekterat över varför jag använder AF-ON för fokusering ärligt talat. Jag läste bara om så många som gjorde det av olika anledningar, sen började jag och tyckte det kändes kanon, haha. Känns skönt att bara använda avtryckaren till att just ta fotot och ingenting annat.
pdahlen 2021-10-08 11:41
Jo det är många som gillar AF on, men jag blev aldrig vän med det de gånger jag provat. Tror dock att 99,9% av användarna har det i kombination med AF-C, men jag kan ha fel