Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Och så kom äntligen några tallbitar till Norrköping

Jag har hoppats på att få se tallbitar nästan sen jag började intressera mig för fåglar. På Instagram kändes det som att alla såg tallbitar i sina städer! Men här i Norrköping hade endast något lockläte registrerets på Artportalen i år. Men idag, och endast några få minuter ifrån mitt hem, hade någon faktiskt sett fyra tallbitar sitta i ett rönnbärsträd!

Tyvärr hade jag inte möjlighet att sticka dit direkt så det fick bli några timmar senare. När jag kom dit så var det bara en massa björktrastar på plats. Lätt besviken gick jag vidare medan snön föll. I 90 minuter traskade jag omkring i de närliggnade områdena och tittade upp mot vartenda rönnbärsträd jag passerade. Jag återgick ett par gånger till platsen för obsen men inget spår av tallbitarna. Jag tog en vända till och funderade på att sticka hem, men så tänkte jag "Fan, en sista gång drar jag tillbaka och glor, sen skiter jag i detta". Och såklart satt dom där då! Fyra stycken var dom. Rätt snabbt kom dock en stor flock björktrastar och satte sig i trädet där tallbitarna befann sig. Alla fyra försvann iväg igen. En av dom satte sig i ett träd längre bort och lockade på sina kamrater, men de kom inte tillbaka. Den sista modiga krigaren stack då tillbaka till rönnbären på egen hand och mumsade vidare.

Vädret var inte så kul tyvärr och att fota rakt upp mot himmelen är nästan alltid ett recept för dåliga foton. Men men, inte mycket att göra åt det! Hela målet var ju att få se tallbitarna äntligen, och det fick jag ju! Så jag är väldigt glad över det förstås. :D Självklart blev det lite foton ändå, så här kommer dom.

Inlagt 2022-01-07 18:51 | Läst 882 ggr. | Permalink
Grattis, alltid kul när man hittar sitt mål.
Svar från krisljungberg 2022-01-08 18:02
Tack! Verkligen. :D
Grattis till bilderna.
Hade chansen att se tallbit för första gången 1983. Det dröjde dock ända till 2019 som såg och kunde fotografera dem. Ibland tar saker och ting lite tid.

Hälsningar Jörgen
Svar från krisljungberg 2022-01-08 18:02
Tack! Gudars! :D Jag hoppas innerligt att jag inte behöver vänta 36 år innan jag får se dom igen. ;D