Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Orimliga förväntningar eller är det bara dåligt? Sony 200-600 och nojjorna

Det är för mörkt i min lägenhet för att göra sedel-test! Jag har ingen bra belysning att tillgå heller, så det sket sig. Har istället sprungit in och ut ur lägenheten för att fota fåglar med olika settings och avgöra om något gör någon direkt skillnad. Jag är osäker. Möjligen blev det lite bättre med slutare över 1/640s och bländare F/8 men det kan lika gärna vara tillfälligheter!

Här kommer lite trams från igåreftermiddag och idag i min jakt på att försöka få ett skarpt foto. Jag har redigerat fotona så som jag alltid gör när jag ska posta något online.

Inlagt 2022-04-06 17:59 | Läst 693 ggr. | Permalink
Tycker det ser bra ut vad jag kan se. Björktrasten riktigt bra. Kråkan i bild 3 kanske är en aning oskarp. En sedel tejpar man upp ute, dock har det hänt två gånger att jag glömt ta ner den igen, men den har varit kvar. Men grannar kan ju ha undrat varför det sitter hundra kronor på väggen, de trodde kanske att det var en fälla :). Jag brukar göra testen handhållen och ta ett antal kort och omfokusera ett antal gånger
Svar från krisljungberg 2022-04-06 19:01
Eftersom jag kom helt ur fas utan kamera och inte fotat på strax över 3 veckor, i kombination med enorma förväntningar och förhoppningar, har jag kanske svårt att vara helt resonling. Det kanske är helt normal skärpa. Vad vet jag. :D Lätt att tänka att allt man hade innan var kanon för man var så van vid det. Aja. Får kanske göra ett sedeltest ute snart ändå bara för att. Tack för tips!
pdahlen 2022-04-07 07:55
Tror nog bara att du ska få till den rätta knycken. Objektivet ska vara lika bra på full öppning som nedbländat så testa du på f/6,3 och jämför med 8 borde inte skilja något. Björktrasten är ju såpass bra att det är nog inget med objektivet

https://www.opticallimits.com/sonyalphaff/1097-sony200600f5663oss?start=1