Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Småfåglar runt Åbackarna

Man vet att man tycker det är roligt att fota fåglar när man gång på gång är ute och fotar samma, vanliga (men ack så söta och fina) småfåglar. Talgoxar, Blåmesar, Gråsparvar, Pilfinkar, Nötväckor. Det går ju alltid att få bättre foton! Och det är faktiskt ganska så lärorikt. Eller ja, det är väl inte så förvånande att det är lärorikt om man gör något flera gånger. Men ni förstår vad jag menar.

Igår blev det en sväng runt Åbackarna igen. Stannade till vid Örtagården där det ofta är mycket småfåglar i omlopp tack vare fågelmatare och i närheten. Bara cirkulera runt och hoppas fåglarna stannar till på någon fin gren. Himla mysigt!

Börjar även komma mer och mer sjöfåglar till Strömmen som rinner igenom där. Vigg, Storskrake, Smådopping osv. Tycker generellt det är svårt att få fina bilder på fåglar som är i vattnet. Inte listat ur hur jag ska göra. Tips?

Hur som, här kommer lite foton från gårdagen.

Inlagt 2021-10-30 10:53 | Läst 1378 ggr. | Permalink
Fin serie Kristoffer!
Svar från krisljungberg 2021-10-30 11:10
Tack så hjärtligt!
Väldigt fina bilder, fina färger i bakgrunden och väldigt bra skärpa. Att fotografera sjöfågel, det bästa är väl att gå ner lågt och fotografera från ytan, ta med ett liggunderlag eller pressening. Ljus är också viktigt, dimma från vattnet tidigt på morgonen tex
Svar från krisljungberg 2021-10-31 02:42
Tack! Och tack för tips. Ja jag antar att det kanske är enda alternativet. :D
Lång rad fina bilder på de små söta
Svar från krisljungberg 2021-10-31 10:15
Tack så hjärtligt!