Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Tidig höst i Vrinneviskogen

Jag och C tog en eftermiddagspromenad i Vrinneviskogen idag. Grått och blött, men också lite färgglatt på sina håll. Det är alldeles uppenbart att sommaren är över och hösten tagit vid. Ett visst vemod infinner sig varje år när man börjar känna att så är fallet. Landet jag lever i till trots så vänjer jag mig aldrig riktigt vid det.

Hur som helst, jag lämnade 70-300an hemma idag och tog istället med mig mitt Nikkor Z MC 105mm f/2.8. Ett väldigt mångsidigt objektiv och passar mig alldeles utmärkt för den typ av fotografering jag normalt sett ägnar mig åt. Roligt nog så såg jag betydligt fler fåglar (se foto nedanför) idag än jag gjort tidigare dagar när jag faktiskt haft 70-300an med mig. Det är som att fåglarna vet om att jag inte har kapacitet att nå dom, så dom passar på att titta fram, som för att retas med mig!

Det blev i alla fall en skön mix av skog, en fågel och lite macro. 

Inlagt 2021-08-28 23:44 | Läst 1819 ggr. | Permalink
Kul med 105/2,8 i Z, det är nog ett objektiv som jag inte kan hålla mig borta ifrån i Z, ett annat är 20/1,8, men just nu medan jag hela tiden skiftar mellan D500, D750 och Z6 så är det mer praktiskt att alltid ha adaptern på Z och hålla mig till F fattningen. Jag har 105/2,8 i F som går att använda med TC1,4iii får ju lite längre arbetsavstånd eller om jag hellre vill förstoringsgrad, det är lite synd att den nya 105an inte går med TC. Med 105/2,8 har du ju en bra likare att se hur bra 70-300 är i 105mm, om du kör en jämförelse.

En fin serie bilder från skogen, fukten gör att det ser lite mustigare ut. Den första och den med stammarna får bli mina favoriter denna gång
Svar från krisljungberg 2021-08-29 08:02
Ja, jag hade ju tur som fick tag i en från Fotokungen. Någon hade fått hem sitt ex och skickat tillbaka det direkt, så den var ju i sprillans nytt skick. Det är ett riktigt bra objektiv, alldeles för bra för mig som försöker fota macro helt handhållet och utan blixt, haha. Nog många macrofotografer som sitter och svär över att jag kom över ett sånt här objektiv medan så många andra får sitta och vänta nu i veckor, kanske månader.

Tack för kommentaren!