Tankar och funderingar om livet och bilderna. Thoughts and reflections on life and pictures.

Kall dag i Malmö

14 minusgrader! Jag som skulle fota i Malmö. Hur var det nu man skulle göra? Lägga kameran i en lufttät påse när man kommer in i värmen? Men om man går ut och in i gallerior och butiker då? Ok, jag tar väl med mig en påse då.

Efter två timmar i bilen kände vi ett visst tomrum i magen. Dags för fika. En stor cappuchino (hur stavas det?) till min fru och choklad till mig.

Väl ute på stan kände vi hur kallt det var och det fick vi bekräftat när vi gick vidare över Gustav Adolfs torg:

Undrar hur det ser ut på de andra torgen? Vi strosade vidare - min fru letade efter garnaffärer - och hamnade på Lilla Torg. Lite varmare intryck:

Typisk turistbild, eller hur? Jag kom att tänka på att man ofta placerar en tändsticksask i bilden för att visa proportioner och nu fick min fru agera tändsticksask. Det kanske ser varmt ut på fotot men kölden kändes även på Lilla Torg.

Du undrar kanske om min fru hittade några garnaffärer. Jajamän, i alla fall två och garn inhandlades. Det skulle visst bli bland annat en sån där varm och go yllehalsduk.

På väg tillbaka till bilen blev det ett lite längre stopp vid ett övergångsställe. Tid för bildtagning? Ja, mitt över gatan såg jag de här härliga personerna och kunde inte låta bli att knäppa.

Bilden får illustrera Malmödagen, som för övrigt var Trettondedags afton: Underbar sol men kallt. Undrar just vad den lilla personen till höger håller på med?

Hur gick det med kameran och påsen då? Jo, påsen hade jag i ryggsäcken och nån gång emellanåt la jag ner kameran där. Jag märkte inget konstigt - kondens eller så - med kamera eller objektiv varken då eller senare.

Är det nån som har erfarenheter av kondens i samband med kall väderlek?

Inlagt 2009-01-12 20:15 | Läst 5799 ggr. | Permalink
14 minus i Malmö? När? Inte i dag väl??
Svar från Leowa 2009-01-12 21:01
Nej, det var på Trettondedags afton - 5 jan - på morgonen när vi startade från Falkenberg! (Idag hade vi +4°C i Falkenberg).
Kul att se lite bilder från Malmö :o)
Svar från Leowa 2009-01-13 22:00
Det finns mycket fint att fota i Malmö. Kolla gärna min bild i Gatufoto: "Möte i Malmö", Jöns Filsgatan. /Leif