Where I live and move and have my being

Tankar och funderingar om livet och bilderna. Thoughts and reflections on life and pictures.

Kall dag i Malmö

14 minusgrader! Jag som skulle fota i Malmö. Hur var det nu man skulle göra? Lägga kameran i en lufttät påse när man kommer in i värmen? Men om man går ut och in i gallerior och butiker då? Ok, jag tar väl med mig en påse då.

Efter två timmar i bilen kände vi ett visst tomrum i magen. Dags för fika. En stor cappuchino (hur stavas det?) till min fru och choklad till mig.

Väl ute på stan kände vi hur kallt det var och det fick vi bekräftat när vi gick vidare över Gustav Adolfs torg:

Undrar hur det ser ut på de andra torgen? Vi strosade vidare - min fru letade efter garnaffärer - och hamnade på Lilla Torg. Lite varmare intryck:

Typisk turistbild, eller hur? Jag kom att tänka på att man ofta placerar en tändsticksask i bilden för att visa proportioner och nu fick min fru agera tändsticksask. Det kanske ser varmt ut på fotot men kölden kändes även på Lilla Torg.

Du undrar kanske om min fru hittade några garnaffärer. Jajamän, i alla fall två och garn inhandlades. Det skulle visst bli bland annat en sån där varm och go yllehalsduk.

På väg tillbaka till bilen blev det ett lite längre stopp vid ett övergångsställe. Tid för bildtagning? Ja, mitt över gatan såg jag de här härliga personerna och kunde inte låta bli att knäppa.

Bilden får illustrera Malmödagen, som för övrigt var Trettondedags afton: Underbar sol men kallt. Undrar just vad den lilla personen till höger håller på med?

Hur gick det med kameran och påsen då? Jo, påsen hade jag i ryggsäcken och nån gång emellanåt la jag ner kameran där. Jag märkte inget konstigt - kondens eller så - med kamera eller objektiv varken då eller senare.

Är det nån som har erfarenheter av kondens i samband med kall väderlek?

Postat 2009-01-12 20:15 | Läst 4133 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gula hus i Stockholm

Ända sedan jag var barn, ja så långt jag kan minnas, har jag njutit av allt som är gult. Påskliljor och smörblommor, höstlöv och solnedgångar, äggulor och gula köksluckor. Mitt första sängöverkast var rutigt i grått och gult.           Since I was a child I´ve enjoyed everything yellow.

I månadsskiftet juli/augusti tillbringade min fru och jag några dagar i Stockholm. Ja, du gissar rätt: jag blev stormförtjust i alla de underbara gula husen, muséer och en hel del "vanliga" bostadshus. Intill en hel del av husen växte härligt grönskande träd som gav den gula nyansen ännu mer liv.             Visiting Stockholm this summer I saw lot of yellow houses.

En bit av ett  hus på Kungsholmen. Jag minns inte vad gatan heter, men det är en tvärgata till Hantverksgatan. Kungsholmen:

Utanför Moderna muséet på Skeppsholmen fick jag syn på den här fasaden och blev helt såld. Jag tror huset tillhör Östasiatiska muséet.   The East Asian museum at Skeppsholmen.

På norra Södermalm gick jag förbi hur många fina gula hus som helst - en del väldigt gamla som de här på Tavastgatan med utsikt över Kastellholmen.  You can see many old houses at Södermalm.

Jag höll visst på att glömma "Utsikten från hotellrummet".   Don´t forget the view from the hotel window.

Från Scandic hotell mitt emot Centralstationen hade jag utsikt över Klara kyrka och precis nedanför fönstret såg det ut så här:

En välbesökt urinoar! Det gula huset i bakgrunden inrymmer lokaler och rum för Stadsmissionen.     A urinal!  The yellow house has rooms for people who hasn´t any place to stay.

Jag får inte plats med alla mina husbilder här så jag öppnar väl ett album. Kolla under rubriken "Om Leif Wadensten".

For more pictures: choose the line "Om Leif Wadensten".

Postat 2008-08-09 22:13 | Läst 4861 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera