Tankar och funderingar om livet och bilderna. Thoughts and reflections on life and pictures.

Gula hus i Stockholm

Ända sedan jag var barn, ja så långt jag kan minnas, har jag njutit av allt som är gult. Påskliljor och smörblommor, höstlöv och solnedgångar, äggulor och gula köksluckor. Mitt första sängöverkast var rutigt i grått och gult.           Since I was a child I´ve enjoyed everything yellow.

I månadsskiftet juli/augusti tillbringade min fru och jag några dagar i Stockholm. Ja, du gissar rätt: jag blev stormförtjust i alla de underbara gula husen, muséer och en hel del "vanliga" bostadshus. Intill en hel del av husen växte härligt grönskande träd som gav den gula nyansen ännu mer liv.             Visiting Stockholm this summer I saw lot of yellow houses.

En bit av ett  hus på Kungsholmen. Jag minns inte vad gatan heter, men det är en tvärgata till Hantverksgatan. Kungsholmen:

Utanför Moderna muséet på Skeppsholmen fick jag syn på den här fasaden och blev helt såld. Jag tror huset tillhör Östasiatiska muséet.   The East Asian museum at Skeppsholmen.

På norra Södermalm gick jag förbi hur många fina gula hus som helst - en del väldigt gamla som de här på Tavastgatan med utsikt över Kastellholmen.  You can see many old houses at Södermalm.

Jag höll visst på att glömma "Utsikten från hotellrummet".   Don´t forget the view from the hotel window.

Från Scandic hotell mitt emot Centralstationen hade jag utsikt över Klara kyrka och precis nedanför fönstret såg det ut så här:

En välbesökt urinoar! Det gula huset i bakgrunden inrymmer lokaler och rum för Stadsmissionen.     A urinal!  The yellow house has rooms for people who hasn´t any place to stay.

Jag får inte plats med alla mina husbilder här så jag öppnar väl ett album. Kolla under rubriken "Om Leif Wadensten".

For more pictures: choose the line "Om Leif Wadensten".

Inlagt 2008-08-09 22:13 | Läst 4851 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Härliga bilder Leif. Jag är också en gul-älskare så i Stockholm trivs jag utmärkt. Är nyinflyttad från ett mindre gult ställe.
Svar från Leowa 2008-08-10 12:50
Tack för det! Tydligen var gult en gångbar färg förr i tiden. Jag antar att husen målats i autentiska färger. Det blir så fint med starka röda/vinröda, gröna eller blå fönsterkarmar till de gula fasaderna. /Leif