Tankar och funderingar om livet och bilderna. Thoughts and reflections on life and pictures.

Måla, tekna, rita och fota - avbilda!

Överallt upptäcker jag hur människor vill föreviga någon eller något. När min fru och jag var i Wien förra veckan såg vi folk överallt. En stor del av dom hade kamera av något slag med sig och fotade sin familj framför en storslagen byggnad eller tillsammns med alla dessa statyer på Mozart och Haydn och allt vad dessa berömda kompositörer nu heter. Jag fotade en del som fotade!

Being in Vienna last week I noticed how many people want to remember things by taking photographs.

 

"Say: Cheese"

En del gillar att få sitt ansikte avbildat "för hand". Av publiken att döma så blir det säkert bra! " Artist in the street"

Avbildning med kompakt.  "Photograph with compact camera"  (Inlagd 2008-07-22 22:37)

Inlagt 2008-07-22 10:47 | Läst 4089 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Jo, det här att avbilda folk som avbildar är skoj. Inte minst ger ju hanteringen av kameror utan sökare måga roliga situationer.
Svar från Leowa 2008-07-22 22:26
Ja, på vissa ställen i Wien t ex framför Mozart-statyn i Stadsparken så kunde det vara 10-15 personer varav en del höll upp kameran framför sig - det såg rätt kul ut. (Ska se om jag kan lägga in nån bild.)
Jag har haft ganska små kompaktkameror fram till juni 2007 då jag skaffade en Sony DSC H9, som har en relativt stor sökare (och även en stor live-view) och nu fotar jag med Nikon D80. Man blir lätt van vid att fota med sökare och det känns ovant att inte se igenom sökare då jag bara har en liten kompakt med mej.