Tankar och funderingar om livet och bilderna. Thoughts and reflections on life and pictures.

Va nyfiken du är!

Ofta får jag höra av mina vänner och andra: Va nyfiken du är! Du ska alltid kolla allting! Nicke Nyfiken!

My friends call me Curious George.

Det är väl en arbetsskada. I mitt jobb som Food scientist och produktutvecklare arbetar jag med att testa nya produkter och processer inom mejeribranschen. I tjänsten ingår en hel del resor med dithörande övernattningar på hotell lite här och där. Under semestertid blir det även en del hotellvistelser. Risken finns att detta blir ett återkommande tema på min blog.

Nästan det första - ja, det är faktiskt det första - jag gör efter att ha gjort entré i hotellrummet kollar jag ut genom fönstret - finns det något att fota?  Och det finns det ju alltid, så vida det inte är nattsvart. Då väntar jag till morgonen då det brukar gå att få någon slags bild, även på vintern.  Lite besviken blir jag om det inte går att öppna fönstret. Det händer faktiskt. Då får det bli en bild genom rutan - det får duga. Naturligtvis har jag med kameran överallt - kompakt eller SLR.

Travelling a lot in my work as a Food Scientist I spend  some nights in hotels. I´m very curious about how the view outside the window looks like.

I Kalmar i början av juli jag tog jag den här bilden. Vackert? Ja, kanske. Kalmar, Sweden, in early July. Beautiful? Perhaps!

Som jag nämnt tidigare var min fru och jag i Wien för ca en vecka sedan. På vägen dit övernattade vi i Jena, en universitetsstad i, fd Östtyskland. Hotellet, Maxx, låg i utkanten av stan. Där blev det en annan typ av utsikt. Från de två fönstrena i rummet fick jag dessa motiv:

Two pictures from Jena, (Eastern) Germany.

Jag är väldigt förtjust i speglingar. I´m very found of reflected images.

I bland blir utsikten en bakgård på ett tak och i mellanåt en vy över en liten by med berg i bakgrunden. Jag njuter av båda delar. Det kanske, trots allt, är nyfikenheten som ger mej mest? Vad får jag se genom fönstret? Blir det någon hyfsad bild?

Backyards or small villages or mountains - it doesn`t matter. Perhaps, for me, being curious is the most important part?

Inlagt 2008-07-24 22:52 | Läst 3867 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera