Fotokontrast

Mina upplevelser med kameran!

Oförklarliga upplevelser eller?

Satt och kikade på bilder tagna under en tur för snart ett år sedan då jag hajde till. Eftersom bilden i och för sig inte var någon höjdare så hamnade den ibland övriga ointressanta objekt tills nu. Nu när jag satte mig ned för att kolla igenom de ointressanta objekten fastnade jag direkt för en bild. Döm av min förvåning när jag ser tre ansikten framför mig eller, ser jag det som jag kanske bara vill se?                                                                                                                                                 På planket ovanför maskinen, till höger om den vita kabeln.                                        Bör ses förstorad.    

Oförklarliga upplevelser eller?

Döm själva.

Postat 2011-06-30 20:46 | Läst 2421 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En regntung midsommardag vid Slussen.

Vad göra en midsommardag om inte passa på att åka in till Slussen. Ett nästan folktomt Slussen möter mig. Några tappra skälar trotsar dock de regntunga skyarna.

Mötts av ett underbart leende från kvinnan när jag kommer upp från rulltrapan vid Hökensgata.

Midsommardagen

På spaning efter något ätbart kom han flygande ljudlöst .

På spaning

Några sista solstrålar letar sig ner från alltmer regntunga molnen.

Regnet drar in mot söder

Regnropparna börjar så saktligen falla i ökad takt. Drar mig in under tak av söderleden.

Pelargången

Medan en del söker skydd från vätan..

Ta skydd

bryr sig en del inte ett skvatt om det kommer en regnskur.

Vem bryr sig

Och inte går vi upp dit!

Inte dit upp!

Med ett mer ihållande regn, så blev det inte mer.

Postat 2011-06-26 14:19 | Läst 3040 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Spåren av människor i det nedlagda och bortglömda.

Så äntligen blevdet av. Snart ett har gått utan att jag kommit iväg för att spinna vidare på ett intresse som legat mig varm om hjärtat. Ett intresse för det som är nedlagt,bortglömt och där man kan ana livet som pågick. Snart kan vi inte ens ana livet som pågick. Ett foto blir det som vi kan ta ett steg tillbaks i vår historia.

Resan för dagen, var att se vad det blivit av de gamla tegelbruken som  vi besökt vid ett tidigare tillfälle. Tegelskorstenarna står där ännu kvar som ett utropstecken över grantopparna. Förfallet blir påtalande från år till år. Den senaste vintern har gått hårt åt de gamla bruken och inte blir det bättre med uteblivit underhåll. Snart är det bara en tidsfråga att man tvingas riva pga rasrisk.

Det övergivna tegelbruket.

Allt är inte rasrisk benäget. Efter mycket letande och en stor hjälp av folk på trakten kunde vi till slut hitta den gamla kalkbruksruinen.

#2380410

Till stor glädje fann vi att det var relativt orört och hoppas att så få bli.

#2380411

#2380415

De gamla skottkärrorna står där prydligt uppställda , som det vore efter ett avlutat arbetspass.

#2380414

I en byggnad intill kalkbrottet står fortfarande en tippvagn. För denna byggnad år nog slutet nära.

#2380421

Med dessa bilder och funderingar i bakfikan gick resan mot storstaden igen.

Fler bilder finns från mitt besök i albumet "kalkbruket"

Ha en bra midsommar!

Postat 2011-06-23 18:58 | Läst 5321 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En grön oas i storstan.

Norr om Årstaviken ligger ett koloniområde, nedanför Södersjukhuset. Jag tror att det Eriksdalslunden. En idyll som jag hoppas består, men inget går säkert i dagens exploaterings framfart.

Söder om Stockholm planerar Sthl kommun att riva ett åttiotal kolonistugor från 1930-talet. Ett dystert besked, men ingen blir dock förvånad. I ett yttrande har Sthlm stadsmuseum påtalat dess stora kulturhistoriska värde och att de bör bevaras.

Vad är den enskilda människan yttran värd?

En grön oas mitt i storstaden.

Postat 2011-06-21 17:34 | Läst 3059 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Frustrerad.

Jag börjar bli smått frustrerad över handläggningstiden när det gäller flyttärenden. Först får man avslag, men har du ett särskilt skäl så kan du ansöka igen. Men, med ett särskilt förtydligat skäl är man nu inne på fente veckan utan besked och nu börjar jag ruttna på dessa handläggningstider. Vad är igentligen problemet?  Jag säger som en god vän till mig brukar utrycka sig . Det är nu över fyrtio år sedan vi gick på månen!

Med kameran så finner jag ett lugn, men idag känner jag mer som en turist i min egen stad. Att turista med kameran är egentligen inte min grej. Börjar dagens tur vid Sergels torg och drar mig sedan vidare mot Gamla stan och slottet.

#2376067

Vid slottet är man inte direkt ensam, här väntar man på att vaktavlösningen ska dyka upp. För en del är det sittplats som gäller.

#2376068

På vägen mot Kungsträdgården så möter jag gossarna i uniform. Här blir det inslag av det vita.

#2376069

Även denna sommar förvandlas Kungsträdgården till Thailand för några dagar! Stannar till och tar en bild med ett rosa som inslag.

#2376070

Avslutar dagens tur med vad jag egentligen känner starkt för. Att hitta en plats där jag kan leka med ljus och vinklar. Stadsbiblioteket blir ett bra avslut på dagen.

#2376071

Vad ska man förvänta sig av veckan som kommer eller ?

Ha en fortsatt bra helg.

Postat 2011-06-18 20:54 | Läst 5115 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa