Bilder av olika slag.

Ute på uppdrag

En fotograf på en liten ort får vara beredd på att arbeta med många olika fotouppdrag. Min far Karl-Erik Erikson jobbade ju huvudsakligen med olika typer av porträtt i fotostudion. Men på sommaren var det skolavslutningar, konfirmandgrupper, kanske olika industrifotograferingar. Ett speciellt uppdrag var fotograferingen av ryska hockey landslaget utanför Tysklinds postorder i Insjön. Tyvärr har jag just nu ingen bild från det tillfället, men några muntergökar var det ju inte. Desto roligare den gången vi fotograferade en vikingafest i Tällberg i samband med att ett större svenskt bilföretag hade ett event för sina försäljare. Hem och framkalla och tillbaka med bilder på morgonen.

Här är några exempel från min far i arbete. Första bilden är en skolavslutning vid Lerdals byskola. Den andra är också en skolavslutning vid kyrkan (Karl-Erik använde en Linhof Technica med 9x12cm format för gruppbilder) och den tredje är från något evenemang, kanske 6 juni? vid Rättviks kyrka. Mannen på bänken är förmodligen Gustaf Andersson i Rasjön, folkpartiet. Han hade varit riksdagsman, partiledare och gissar jag just här landshövding i Kopparbergs län. Bilden är i så fall inte senare än från 1951. Olle Olsson tog denna bild på Karl-Erik. Troligen är det en Rolleiflex Karl-Erik fotograferar med.

Inlagt 2017-11-17 22:39 | Läst 1679 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Historiens vingslag!

Imponerande kvalité på bilderna.
Hej,
Det är intressant att se bilder av en bra fotograf från gångna tider. Det låg kunskap bakom dess bilder.
Ha det bra
Bob
Tack för era kommentarer!
I sinom tid kommer lite bilder från när Karl-Erik jobbade åt Wahlberg. Bl.a. annat bilder från en industriutställning i Ystad.