Mats Erikson fotografier

Bilder av olika slag.

Träd Gräs & Stenar 1970

Igår lade jag in några bilder från Musik vid Siljan 1969 med International Harvester i Leksand. 1970 hade de bytt namn till Träd Gräs & Stenar. Musiken hade utvecklats och ett passande soundtrack till bilderna nedan kunde vara "All along the watchtower" eller kanske "Satisfaction". (Kolla youtube!). Gruppen uppträder i Rättviksparken en fin kväll under Musik vid Siljan och en blandad publik avnjöt en musik som verkligen fångade in en med sina långa meditativa men också kraftfulla musikslingor. TGS var verkligen ett liveband! I någon intervju säger de också att de aldrig var riktigt nöjda med skivinspelningarna. 

Postat 2022-02-17 00:15 | Läst 932 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Progg!

I somras fick jag hastigt och lustigt en förfrågan om jag hade några bilder på Träd, Gräs och Stenar, en legendarisk musikgrupp inom musikrörelsen under slutet av 60-talet , början av 70-talet. Bilderna skulle ingå i en bok om gruppen. Den boken är nu för övrigt klar och finns till försäljning.  Jag har nöjet att ha två bilder med i den boken.

Bakgrunden till att man frågade just mig var att jag några år ingick i organisation i Musik vid Siljan. MvS var en musikvecka som pågick i Leksand och Rättvik. Bakom veckan stod Dalarnas Bildningsförbund, Leksand och Rättviks kommuner och församlingar samt Rikskonserter. Jag fotograferade en del olika konserter under den tiden jag jobbade med MvS.

1969 uppträdde International Harvester (som Träd, Gräs och Stenar hette då) i Sammilsdalsgropen i Leksand. Tyvärr var det ett ganska ruggigt sommarväder men det var spännande att höra en helt annan typ av musik än vad vi annars var vana vid, även om jag nog inte var helt imponerad musikaliskt sätt. Jag är inte helt imponerad av min fotografiska färdighet vid den tiden heller. Men roligt att ha kvar negativen från en speciell tid. Nästa år, 1970, uppträdde Träd, Gräs och Stenar igen under Musik vid Siljan. Denna gång i Rättvik. Se ett kommande inlägg.

Postat 2022-02-16 11:05 | Läst 978 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera