Bilder av olika slag.

Barnens dag

Som sagt, Hvilan, där Karl-Erik och Anna-Lisa hade sin fotostudio var inte helt optimal att ha som lokal. Man fick själva värma upp lokalen med spis och även annat var inte helt bekvämt. Men med energi och glädje jobbade man på.

Vanligt runt om i Sverige på 50-talet var Barnens dags firande. I Rättvik som, antar jag, på andra håll hade företagarna och föreningar korteger som på ett humoristiskt sätt visade deras verksamhet. Nedan ses några bilder från Fotostudions bidrag. Det får också att skymta skylten till den andra fotostudion i Rättvik, Märta Berg. En gång hade man besök av någon från, tror jag, en cirkus. En ganska härlig bil hur som helst. Jag vet inte mycket mer om den bilden.

Till slut kände de dock att verksamheten måste flyttas och det gjorde man. I slutet av 1958 öppnade KE-Foto AB / Fotostudion i nya lokaler vid busstorget i Rättvik. En ny era kan sägas starta då. Under de år som följer börjar man fotografera i färg. Samarbete inom inköpsorganisationen Linkopia (föregångare till Expert) och mycket annat följer. Men mer om det får jag skriva och illustrera längre fram vartefter jag gräver i gömmorna.

Inlagt 2017-11-27 10:55 | Läst 1548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härliga bilder Mats / Bosse
Fortsatt trevliga bilder! Själv är jag född 1956, men det känns ändå som jag har nån slags känsla kvar, från slutet av 50-talet i alla fall! Minns faktiskt när jag fyllde 3 år..
Hälsn!
Tack skall ni ha för kommentarer!
Av naturliga skäl, jag är född 50, kommer jag inte ihåg så mycket av verksamheten så som den bedrevs vid Hvilan. Det jag minns från de där första åren är väl samma saker som alla barn minns. Lek vid bäckar, första cykeln, julskyltningar, leksaker, ... Senare, under slutet av 60-t. började jag arbeta med mina föräldrar. Och då, som jag skrev ovan, hade en delvis ny tid utvecklat sig inom fotoverksamheten. Grunden densamma, men nya tekniker och en annorlunda marknad hade tagit sin början. Kanske var det roligare att driva verksamheten tidigare? Jag kan bara spekulera.