Bilder av olika slag.

Olika nyanser. Uppsala 22 januari 2018

Efter det vackra vintervädret kom det gråmurriga. Här några intryck från Uppsala. Canon SX50HS. Tål nog tyvärr inte att förstoras...

Inlagt 2018-01-29 10:38 | Läst 1105 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Inte så ofta jag besöker Uppsala, ligger kanske lite för nära och på resa norrut för tidigt för en bensträckare. Därför kul att se lite bilder därifrån.
Femte bilden var nog bäst i den här samlingen.
Svar från Mats Erikson 2018-01-29 21:22
Jag har min dotter arbetandes i trakterna. Onekligen roligt att upptäcka en del av Sverige jag inte känner till så mycket. Uppsala har en del fina miljöer både i och strax utanför staden. Undrar hur det blir i långa loppet? Häftig utbyggnad på gång.

Slottet (och Domkyrkan) sätter sin prägel. Vilken demonstration av makt det måste varit på den tiden staden var mer en bondby.
Jodå, de går utmärkt att se på en 27-tums skärm. Bild nr 2 är en tidlöst vacker stadsbild, och måste förstoras för att uppskattas rätt. Har inte varit i Uppsala sen jag var 18, då jag åkte dit en helg enbart för flickornas skull. Men det var då det.
Svar från Mats Erikson 2018-01-29 21:24
Ja vissa partier och vinklar hugger tag i en på nåt sätt. Och det var väl inte fel att en flicka kom med i bilden :).
Fina vintriga stadsbilder! Gillar den dämpade färgskalan.
Svar från Mats Erikson 2018-01-29 21:26
Det är så. Finns väl inget dåligt väder annat än sol från en klarblå himmel. Först tänkte jag döpa inlägget till Många nyanser av grått. Men så kom jag på att det inte stämde. Det fanns många fler.