Bilder av olika slag.

Blått och grått i Kiruna

Idag, 9 februari 2018, var det grå väder i Kiruna. En tur till Torneträsk gav ändå lite blått väder. Idag var det bara kring -8 till -10C. Skönt efter en längre period med ca -18C väder här uppe i stan och nedåt -30C i dalarna runt Kiruna.

Inlagt 2018-02-09 20:41 | Läst 786 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den sista bilden: underbart blå med ljuset på väg in.
Torneträsk ger inspiration😊 Tack!
Snygga bilder, du har fångat känslan i båda bilderna, först de grå tunga vinterdagarna och så den andra med det speciella blå ljuset.
Jag har haft förmånen att få arbeta med Kiruna stadsflytt under några år så jag har pendlat mellan Stockholm och Kiruna var annan vecka i tre år. (Jag och en dansk arkitekt gjorde det nya stadshuset en dag i Köpenhamn).
Svar från Mats Erikson 2018-02-10 23:58
Jo, men det stämmer ju! Jag har följt din någon av dina bloggar om Kiruna (bl.a.) Som du väl vet har man haft visning av nya stadshuset. Jag tror det togs emot väl även om många (åtminstone på Facebook) skulle velat ha nya centrum vid slalombacken. Och jag som ändå är positiv till det nya som händer kan nog hålla med. Men; i dagarna har det presenterats planer för hur man ska utveckla Luossavaara till ett riktigt frilufts-och upplevelsecentrum. Spännande!

Tack för snäll kommentar! Just nu suktar jag efter en ny kamera. Dessa bilder är tagna med Iphone och Canon SX50HS.
Trevligt att se bilder från Kiruna även om Kiruna förändras och jag snart inte hittar där.