Bilder av olika slag.

Väder

Vi gillar ju att prata väder här i landet. Och just nu finns det alla förutsättningar för det. I norr är det inte några problem att tala om. Västerut i kommunen har vi för lite med snö. Och ännu längre norrut i Arktis är det tydligen nära blidväder. Så här såg det ut igår den 26 februari i alla fall. Bilden som tangerar mitt tidigare yrke som säljare av satellitbilder, är hämtad från en publik tjänst som är trevlig att botanisera i Worldview. https://worldview.earthdata.nasa.gov/

De omtalade snökanonerna likaväl som de snöfria områdena i Sverige syns ganska väl. 

Inlagt 2018-02-27 09:51 | Läst 1226 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vad spännande! Satellitbilder är det många som har nytta av, vet att långfärdsskridskoåkarna här numera använder satellitbilder för att se var isarna har lagt sig på de större sjöarna eller i skärgården.. Är isen mestadels ljus så är den troligen snötäckt och inte så lockande, är den mörk eller nästan svart då är det lockande nyisar där.. bärigheten får sedan undersökas på plats.. Minns inte vilka satelliter de använder sig av då? Bra vidvinkel på bilden.. hela Norden utom Island..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2018-02-27 10:55
Bilden är en komposit av flera stråk. Man kan komma ner på hyfsat hög detaljnivå. Dock inte i denna bild som har 1km pixlar vill jag minnas.
Det var en bra bild, säger mer än ord. De f.d. danska provinserna ( förr var det Danmark, Halland, Blekinge, Skåne) är mer eller mindre snöfria.
Svar från Mats Erikson 2018-02-27 22:05
Jomenvisst! Men idag är det lite skillnad visst?
Vibybo 2018-02-27 22:09
Icke in nordöstra delen, men sydöstra Skåne har fått snö och masskrock, när det snöar där blir det förbluffande snabb drivbildning.