Bilder av olika slag.

Vintern knackar på

Den 17 september hade snön pudrat de höga fjälltopparna. Vintern knackar på.

Idag den 25 september var det snö i luften. I fjällen har det kommit bra med snö och vintern är nog inte så långt borta från Kiruna nu. Men det blir säkert som vanligt, två steg fram och ett tillbaka. Bild 1 Kiruna där man bara anar bergen bortom staden. Bild 2 utsikt mot Jukkasjärvi och snön hänger i luften men vill inte landa än.

De här bilderna togs den 17 september. Då var det mer löv på träden men ingen tvekan om att det är höst.

Inlagt 2018-09-25 23:59 | Läst 1279 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vi har redan haft frost söder om Uppsala och då kom motorvärmarkabeln fram. När vi passerade Dovre för en dryg vecka sedan var topparna vackert pudrade med snö som på din första bild (som är mycket vacker). Det är höst och det blir nog vinter även i år.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Erikson 2018-09-26 21:49
Tack Lena, ja det är en händelserik tid nu. Fronterna passerar på löpande band och det är ganska spännande för en vädernörd som mig.
Hörde på TV i väderleksrapporten att det egentligen finns två sorters frost . Markfrost och frost i luften. markfrosten uppträder tydligen först om jag förstod det rätt, isåfall var det redan frost i Ätran (samhället) häromdagen.
Första bilden är väldigt fin med de stora vidderna.
/Thomas
Svar från Mats Erikson 2018-09-26 21:52
Tack Thomas. Det är alltid spännande att zooma in på de fjärran bergen. De ligger ändå 5-6 mil bort och man ser ganska väl att det är alpint så det förslår. Hösten verkar komma ganska lika över Norrland och ner mot norra Värmland i år.
Väldigt vackert! Årstidsförändringen går fort hos er.. Här i söder så tvekar nog årstiderna även en tid framöver.. men höst är det i alla fall här!
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2018-09-26 21:54
Tack! Jo, det går ganska fort nu. Just de här bryttiderna dels vår - sommar och höst - vinter. Kanske får vi åka skidor inom en månad? Hoppas det.
Den första bilden var verkligen vacker !
I måndags hade jag skraparutorna-premiär här hemma ( Gästrikland ) men det var en engångsföreteelse .......än så länge :-)
Svar från Mats Erikson 2018-09-26 21:56
Tack! Ja, vi har faktiskt inte haft frost tills för någon dag sedan. Och i Gävle vid kusten är det kanske ganska varmt långt in på hösten?
Ja, ni ligger nog ett par steg för, minst! Första landskapsbilden tycker jag är makalöst vacker! Hälsningar/ Björn T
Svar från Mats Erikson 2018-09-26 21:58
Tack, tack. Ofta ligger det ett molntäcke och så ligger bergen fria. Tycker det verkar typiskt för hösten.
Vackra vyer absolut, fint! Hils, LO
Svar från Mats Erikson 2018-09-26 21:59
Tack Lars Olov. Man kan ju inte sluta ta bilder på utsikterna...