Bilder av olika slag.

Det nya stadshuset invigs idag.

Idag kommer vår kung och vår kulturminister till Kiruna för att inviga det nya stadshuset. I praktiken har det varit igång sedan i slutet på sommaren samtidigt som man finputsat funktion och byggnation. Sedan denna bild togs just när solens strålar  tagit sig över horisonten för inte så många dagar sedan har det börjat resa sig nya väggar till ett hus bakom klockstapeln. 

Inlagt 2018-11-22 08:53 | Läst 1258 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser modernt ut och rätt så fint tycker jag! Gissar att man får se mer om detta på TV idag..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2018-11-23 15:05
Det är fint men det tar nog ett tag innan man hunnit boa in sig så att säga. Gamla huset hade enskilda kontor utan allt för mycket insyn. Här huserar man bakom glasväggar. Men fint är det och högt i tak så man nästan får svindel när man tittar ut över den stora hallen.
Antar att man kommer att känna sig rätt vilsen då man kommer upp till Kiruna nästa gång. Många förändringar. Såg en skymt av bygget av stadshuset då jag var dit senast. Ser ju fint ut och jag hörde på TV att de sparat vissa detaljer från det gamla, så som de vackra dörrhandtagen.
Vacker är din bild också med det låga solljuset.
Svar från Mats Erikson 2018-11-23 15:08
Tack Margareta. Jo, det var en fin morgon som målade huset i guld. Jag tror det kommer att bli en fin miljö när hela centrum är klart. Många hade, som jag kanske sagt tidigare, önskat centrum västerut med utsikt över fjällen. Problemet var bland annat för dålig bärighet i marken. Men man har en fin utsikt österut.
Känns ändå bekant på något vis med den öppna golvytan och balkongerna, fast i cirkel format då fårstås.
/Thomas
Svar från Mats Erikson 2018-11-23 15:09
Man har velat spara grundtanken med huset. En hall med balkonger runt om. Tyvärr får man nog inte plats att hänga upp all fin konst som hör till huset.
Pampigt !
Kul att få se det, då dom pratade väldigt mycket om detta på radion i går.
Svar från Mats Erikson 2018-11-23 15:10
Jo men det känns faktiskt pampigt och är ett nytt landmärke i Kiruna.