Bilder av olika slag.

Guldinteriörer

Kiruna stadshus, som också inrymmer Konstmuseet i Norr, har nu varit i drift i snart ett år. Samtidigt pågår rivningen av det gamla stadshuset för fullt. Häromdagen fick Kirunaborna hämta tegelstenar från huset att ha som minne. För någon dag sedan var jag till nya stadshuset för att förtidsrösta och tog med mig kameran för att leka lite med vinklar och vrår som det finns många av i huset. Två bilder visar byster  som Christian Eriksson har utfört. Det är på Hjalmar Lundbohm och Per Kuhmunen. Handtagen med samiska trolltrummemotiv är gjorda av Esaias Poggats och är tagna från det gamla stadshuset. Den ståtliga presentationen av samernas liv är gjord  av Lars Levi Sunna. Den har också stått i det gamla stadshuset.

Runt den öppna hallen ligger de olika kontoren. Museet ligger inrymt på olika våningar, inte helt optimalt som besökare kan jag tycka. 

För övrigt pågår nu byggnation av kulturhus och andra byggnader kring stadshuset. Beslut har tagits om flytt av olika för Kiruna typiska byggnader som kommer att hamna nära centrum eller på det nya kulturområdet vid slalombacken.

Jag har fotograferat med Canon 6D med en Canon 20-35 och några enstaka bilder med Tamron 90mm. Fri hand eller med kameran stöttad på något underlag. Får göra om det någon gång med stativ...

Inlagt 2019-05-25 22:11 | Läst 1302 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket bra fotografering och snyggt ljus i ett vackert hus! Jag gillade det gamla stadshuset och ser att man han flyttat detaljer och konst till det nya. Mycket vacker arkitektur!
Svar från Mats Erikson 2019-05-27 00:17
Tack Wolfgang!
Det har varit mycket diskussion kring stadshuset, för att inte tala om placering av nya centrum. Men jag tror nog de flesta är nöjda med huset i alla fall.
Det ser jättefint ut i det nya huset, men så är det välgjorda bilder och någon som kan hantera både kameran och datorn vid efterbearbetningen också, hälsningar/ BjörnT
Svar från Mats Erikson 2019-05-27 00:19
Oj, tack!
Rolig byggnad att fotografera och jag är glad att jag kom till skott.