Bilder av olika slag.

Salmi; mina vänner kring gården

Ja, sommaren har förflutit och snart också vår höst här uppe i Kiruna. Jag ska försöka delge er lite kring vad som hänt under sommaren kring Kiruna och med någon avstickare söderut. Vår gård i Salmi har många olika besökare. Renen har kanske varit med i någon tidigare blogg, jag kommer inte ihåg. Hur som helst är den halvtam och har varit större delen av sommaren i och kring Salmi by. Den brukar övernatta i en öppen gammal lagård.

Jag blev glad att se Blåhake och en ny trevlig bekantskap; Rödstjärt. Den senare häckade i en av mina holkar. På berget ovanför byn träffade jag på vad jag först trodde var Ljungpipare men som visade sig vara en Fjällpipare. Också det en ny bekantskap.

Alla bilder fotograferade runt midsommar. Canon SX50HS.

Inlagt 2020-10-01 21:05 | Läst 554 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket trevligt! Riktigt bra bilder här! Fjällpipare får i 'min värld' räknas till en 'rar' fågel.. Har bara sett den ett par gånger i Stockholms ytterskärgård, i flyttider på hösten!
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2020-10-02 10:54
Tack!
Blåhaken flög omkring just framför mig och hade ungefär samma mönster hela tiden. Kom nånstans ifrån, satte sig i ett träd bredvid vår lilla altan, flög sen ner till marken där den hittade mat. Flög iväg och sen upprepades mönstret. Fjällpipare har jag kanske sett tidigare men inte reflekterat över. /mats
Blåhake är så söt
Svar från Mats Erikson 2020-10-02 10:55
...och sjunger vackert!