Bilder av olika slag.

Abisko rapsodi

Den 19 juli tog jag och mina döttrar och gjorde sällskap med många andra turister och for upp på berget Nuolja i Abisko. En fin dag där vi förutom turisterna fick sällskap med tornfalk och fjällripa med kycklingar. Och så blommor i mängd. Som vanligt en bedövande vacker utsikt. Samtidigt pågick det vanliga livet med malmtåg till Narvik och forskare som inventerade blomningen längs C.E.Fries fenologislinga. Och allt detta bara en timma från Kiruna. I skrivande stund (25 juli, 22:00 normaltid) är det ännu varmare, vi har 21C i Kiruna och i Abisko är det 17C. Och växtligheten fortsätter att krypa uppåt på bergen.

Inlagt 2019-07-25 23:08 | Läst 1463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jättefina bilder! Längesedan jag var där.. 1981 tror jag det var.. 38 år sen nu i juni.. fick bilder på Fjällripa och Snösparvar bl.a..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2019-07-25 23:31
Tack!
Kändes värt att släpa på utrustningen faktiskt. De flesta bilderna tagna med Canon 6D och Tamron 100-400mm och Tamron 90mm. Bilden vid kanjon är tagen med Canon 20-35.

Lite underlig känsla att se ripan med sina ungar bara några hundra meter eller mindre från ganska många människor. Bilden tagen nära toppen. Falk brukar jag nog se alla gånger jag går däruppe.
Vackra blombilder och mäktiga fjäll-d:o. Har aldrig besökt Abisko men däremot har jag varit på genomresa med buss från Riksgränsen till Kiruna, då gjorde vi ett kort stopp i Abisko så jag hann ta en bild på Lapporten.
Ha det gott/Stig
Svar från Mats Erikson 2019-07-26 11:53
Tack Stig!
Ja, Abisko är värt att stanna till vid. Ett trevligt Naturum att besöka och man har gjort fina ramper efter kanjon ner mot sjön så det är hyfsat lätt för även de som inte är så rörliga att se sig omkring. Och linbanan är ju ett måste. Någon gång ska jag se till att vara där på natten. Då blir det verkligen en annorlunda upplevelse.
Det är trevligt att se Dina bilder. Och jag känner av min "Lapplandvirus". Det finns dock bot för det, nämligen att sätta sig på tåget och åka dit till Abisko, där jag har varit så många gånger.
Jag får se hur det blir med det!
Svar från Mats Erikson 2019-07-26 11:55
Tack!
Ingen dum id’e att ta tåget upp. Slutet på augusti är ju rekommendabelt...
Härliga bilder, för mig särskilt de storslagna vyerna. Det var nog en 40 år sedan jag var norr om Uppsala :), vi gjorde en tur vid Nikkaluokta/Kebnekajse området härliga vyer där också. Man kanske skulle ta en tur dit upp igen någon gång
Svar från Mats Erikson 2019-07-26 18:58
Tack!
Är ganska glad över att bo häruppe med alla spännande vyer. Jag borde varit mer friluftsmänniska bara. Lite för bekväm för att ligga ute i tält i alla väder. Men de riktigt spännande bilderna kräver ju lite ansträngning.
Fin serie här :)
Var uppe å vandrade på kebnekaise för några årsedan och kommer ihåg att det här med att gå i snö i juli var något nytt för mig och dessutom så var ju myggorna som våra getingar här nere haha :)