Bilder av olika slag.

Augusti 2020 Kärkevagge

Vart är alla människor på väg? Jo, hem efter att ha promenerat till Kärkevagge. Dalen ligger nära Riksgränsen i Kiruna för er som till äventyrs inte vet det. Kärkevagge betyder Stendalen och det stämmer bra. När inlandsisen drog sig tillbaka lämnades stora mängder stenblock kvar i dalen. Längst upp i dalen ligger Trollsjön som kan ståta med Sveriges största siktdjup på 34 m ända ner till dess botten. Det här är ett utflyktsmål som inte är svårt att klara av. Normalkondition och bra skor, sen är det bara att promenera på. Tyngsta delen är faktiskt i början då stigen är stenig och många gånger blöt. men efter någon kilometer drygt blir det en torr fin stig.

Här utsikten när du kommit upp en bit i dalen.

Vädret kan vara ganska växlande. Det finns en rik flora och många blommor fanns kvar även denna dag i slutet av augusti.

Inlagt 2020-10-25 20:20 | Läst 933 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Spännande å det är ett besöksmål jag tänkt.
Bilder är hur fina som helst
Svar från Mats Erikson 2020-10-26 10:46
Tack Nini,
Du ska absolut försöka komma dit. Mycket speciell terräng.
/mats
Väldigt vackert! Fin grönska där fortfarande dessutom!
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2020-10-26 10:48
Tack för kommentar Jan!
Visst är det spännande landskap. Att gå där tidigare på sommaren hade nog gett stor utdelning i blomster.
/mats
Oj, oj så vackert! Och 34 meters siktdjup, inte dåligt! Fin bildblogg! Hälsningar/ Björn
Svar från Mats Erikson 2020-10-26 10:49
Tack Björn,
den där sjön är som ett smycke mellan dalsidorna.
/mats
Fina bilder! Man längtar dit! Jag har varit många gånger i Abisko och på Kungsleden, men har aldrig kommit till Kärkevagge. Logistiken funkade inte, eftersom jag ville inte gå i grupp och inte heller jäkta fram och tillbaka under samma dag. Bäst att ta tåget dit och planera en övernattning i tält om man inte har bil. Mvh Wolfgang
Svar från Mats Erikson 2020-10-26 10:52
Tack Wolfgang,
jag tror att det skulle vara fint att övernatta när det är midnattssol. Det borde bli ett intressant ljus då. Annars är det inte lång sträcka att gå. Man gör det lätt på en dag utan att stressa. Men då måste man ha en bil med sig förstås.
/mats
Wolfgang 2020-10-26 11:22
Tack för svar! Till Abisko har jag ju alltid bara åkt tåg, I dessa tider skulle man kanske ta sig dit per bil och bor i tält på sommaren. Det tar 3 dagar att köra till Abisko. Det får man ta! Och att bo någon dag i Kärkevagge i juli/augusti hade varit kul. Mycket tid för att söka fotomotiv!
Och i samma veva kunde man titta på Kirunas nya stadshus.
Hälsningar
Wolfgang