Bilder av olika slag.

Luossavaara 28 Januari 2019

Efter ganska grosigt kallväder med drygt -20C blev det äntligen en vacker dag med samma temperatur men inte samma fukt i luften. Promenerade uppför slalombacken och rundade berget efter toppen. En skön promenad i gamla skidspår som hararna hade trampat till lite extra. Jag labbade ganska fritt i Photoshop express men också i min gamla Elements 6. Så bilderna ligger lite olika i färgton och kontraster. 

Inlagt 2019-01-28 23:39 | Läst 1273 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Väldigt snyggt! Så här vackert blir det ju aldrig på sommaren..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2019-01-29 19:25
Tack!

Det stämmer! Möjligen hösten då...

Men nu börjar jag bli lite less på kylan. Fast det är som det ska vara denna tid. Och jag hörde att t.o.m. i Sälen var det -19C.
Mycket vackra vinterbilder!
Intressant med HALO-fenomenen från solen, eller "Vädersolar" som man sade i gamla tider. Om jag hade sett den sjätte bilden ensam, hade jag undrat vad i hela fridens dagar det var??
Svar från Mats Erikson 2019-01-29 19:28
Tack!
Själv är jag intresserad av väderfenomen och olika sorters moln, så vädret var perfekt för mig.
Det var ett omväxlande väder. Nere vid foten var det kölddisigt. Vartefter jag promenerade uppåt backen klarnade det. Men plötsligt uppe vid toppen drev molnen in och det gråade till sig. Och sen, klart igen.
/mats
Mycket vackert i dom bilderna! Och vädersolarna är ju mkt vanligare på vintern, särskilt just när det är kallt, då iskristaller i luften uppträder oftare. På olika höjd och med olika kristallstorlek. Gissar at gråmolnet som drog in och sen försvann planterade rätt mkt iskristaller i luften. Hälsningar/ Björn T
Svar från Mats Erikson 2019-01-30 09:25
Tack! Just nu har vi varanndags väder. Igår grått och idag klart igen. Tempen här uppe i stan ligger spikad kring -20C. Gråvädret kan jag vara utan fast vi behöver mer snö. Det blir många fler fototillfällena hur som helst.
/ Mats
Även om vi har vinter även i Uppsalatrakten blir det inte så mycket vinterkänsla som I dina bilder. Färgerna känns mer intensiva men ändå naturliga. Vyn på femte bilden är verkligen fin.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Erikson 2019-01-30 09:30
Tack Lena!
För att vara januari var det ett spännande väder som skiftade snabbt. Och släpljuset över landskapet gör mycket för upplevelsen.
/ Mats