Bilder av olika slag.

Nu är det vinter!

Kiruna 26 oktober 2019

Jaha, så kom snön på riktigt. Förmiddagen ägnades åt snöskottning. Ett ärende på stan visade att man gjort samma sak där. Och ikväll blev det premiärtur på skidor. Allt som allt en lyckad dag. Vad då mörker?...

Inlagt 2019-10-26 21:59 | Läst 2032 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
WOW Mats - det var et voldsomt syn for en dansker i oktober måned :-)
Her er der næsten forårsagtige temperatuer - lige nu klokken 23.00 har vi 15 + grader her i Roskilde/DK. Der loves godt nok nattefrost fra på tirsdag minus 2-3 grader :-)
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Mats Erikson 2019-10-27 17:20
Hej Erik,
tänkte väl att bilden blir bra att åskådliggöra skillnaden i klimat i dessa brytningstider. Idag -7 här i Kiruna. Men ni ser också ut att ha kommit fram till en tröskel i vädret; ska vi kalla det senhöst?
Med vänlig hälsning / mats
Känns nästan osannolikt Fint.
- hawk
Svar från Mats Erikson 2019-10-27 17:22
Hej Håkan,
senaste åren känns det som vintern kommit senare och senare. Men minns att kring mitten av oktober har för det mesta snön kommit till oss. Kiruna ligger trots allt kring 450-550 m.ö.h. och inlandsklimat. Glad att snön kommit, både för skidåkning och att det ljusar upp.
Med vänlig hälsning/ mats
Känns overkligt.. Har inte sett en enda flinga här.. än! Men det är mysigt med snö också! Tror man behöver årstidernas omväxlingar..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2019-10-27 17:24
Hej Jan,
visst, omväxling förnöjer. För någon vecka sen var jag i Stockholm när det var som mest gult. Då ville jag nästan mest stanna kvar där. Men nu är jag glad åt snön.
Med vänlig hälsning / mats
Lite frost hade vi i morse, men vad slår en riktig kirunavinter.
Var det i det gul huset som posten låg förut? Minns när jag fick avi om att mitt körkort kommit en lördag och jag sprang ner till stan för att hämta ut det innan posten stängde. Jo det var länge sedan, på den tiden vi hade två utdelningar på vardagar och en på lördagar. ;)
Svar från Mats Erikson 2019-10-28 10:16
Det här är huset där klädaffären Cenntrum ligger. Borg-Mesch fotoateljé låg högst upp i huset. Posten låg i ett annat hus vid samma torg. Men Posten finns inte kvar. Nu är det ett fik där.
Ha det gott’
Mats