Bilder av olika slag.

Rosenstaren

Just nu är det lite uppståndelse här i Kiruna. Rosenstare på besök sen ca en vecka hos Tage Fjällborg i Kaalasjärvi by vid Kalixälven. Många som tror jag fått fina bilder på den tuffa fågeln som verkligen ser till att få sin renstek för sig själv.
Bilderna tagna från fönsterplats i Tages hus.

Pippin har väl tagit norrlandssemester. Ska väl normalt finnas neråt sydöstra Europa tror jag.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Rosenstare

Inlagt 2018-06-27 20:45 | Läst 1542 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul med en rosenstare. De ser nästan felfärgade ut. Förstår att det blir lite uppståndelse av en sådan gäst. Jag har själv aldrig sett någon.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Erikson 2018-06-28 11:17
Ja, jag är då inte van vid färgsättningen. Och trots att jag är lite mer än allmänt fågelintresserad, hade jag aldrig hört talas om arten tidigare. Kul. Får väl börja kryssa...
Jäklar! En art som jag ännu går och väntar på att få möta ...
En rosenstare har också tillbringat en tid i finska Lappland i vår; kanske det är samma?

- hawk
Svar från Mats Erikson 2018-06-28 11:19
Du får komma hit! Tage tar emot gäster i sitt hus. Då bjuds du dessutom på en utsikt 7 mil uppåt Kebnes fjällvärld. Se mitt blogginlägg senare idag. Vad jag kunnat se i Artportalen är det första rapporterade fyndet i Kirunatrakten sen 2004.
Trevligt! Så du har också blivit fågelfotograf nu..! Det är rätt kul Har också sett Rosenstare, men det var nere på Öland under flyttiderna på våren för minst 25 år sedan.. Den var säkert på väg till Kiruna..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2018-06-28 11:20
Jodå, fåglar är kul, men jag har inte lagt upp så många. Det finns så många duktigare fotografer. Men detta fynd ville jag inte undanhålla er.