Bilder av olika slag.

Snösparv

I det underbara höstvädret den 10 oktober, tog jag en promenad till Ednavaara/Eatnamvárri. Ett omtyckt promenad, cykel och skidmål några kilometer från Kiruna. Det var inte mycket fågel i farten men högst upp på toppen flög det några snösparvar. På ren chans tog jag en bild för de var inte stilla länge. Till min förvåning fick jag med en individ. Fotograferat med Canon SX50HS. (Förstora!)

Inlagt 2018-10-11 15:00 | Läst 183 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tycker bilden är väldigt fin! Rätt fågel i absolut rätt miljö! Kan inte bli bättre! Vet att jag har analoga bilder på en uppe på Nuolja fotat nån gång i juni 1981 tror jag det var.. Annars så brukar jag se dom här i ytterskärgården nån gång i nov/dec. men jag har inte varit ute där så sent på länge nu..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson   2018-10-12 10:44
Snösparvarna brukar vara välkomna gäster när de kommer på våren. Då är det vår på riktigt! Sen försvinner och det är sällan jag ser dem. Nu trodde jag att de flugit söderöver, men än är det varmt och inte mycket snö så kanske därför de fortfarande är kvar.
Otrolig fin bild! Grattis!
Svar från Mats Erikson   2018-10-12 11:42
Tack så jättemycket!
Fjäll som är så vackert! Fantastiskt fin bild, bra komponerat, fint, ljus, fin miljö och så sparven som pricken över i!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Mats Erikson   2018-10-13 11:17
Tack! Vänligt skrivet.
Jag är glad över att jag kom ut just den dagen. Nu har vi i skrivande stund dimma och dugg...
Tur att jag tog med mig min lilla SX50HS, jag hade bestämt mig för att bära lite lätt så min större telezoom fick ligga hemma och jag hade bara med mig andra brännvidder till min stora kamera.