Bilder av olika slag.

Träd Gräs & Stenar 1970

Igår lade jag in några bilder från Musik vid Siljan 1969 med International Harvester i Leksand. 1970 hade de bytt namn till Träd Gräs & Stenar. Musiken hade utvecklats och ett passande soundtrack till bilderna nedan kunde vara "All along the watchtower" eller kanske "Satisfaction". (Kolla youtube!). Gruppen uppträder i Rättviksparken en fin kväll under Musik vid Siljan och en blandad publik avnjöt en musik som verkligen fångade in en med sina långa meditativa men också kraftfulla musikslingor. TGS var verkligen ett liveband! I någon intervju säger de också att de aldrig var riktigt nöjda med skivinspelningarna. 

Inlagt 2022-02-17 00:15 | Läst 947 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hörde Träd Gräs & Stenar som förband till Doors i Stockholm 1968. Har för mig att de hette så 1968. Det var en ganska stor orkester och med elektrisk fiol. Blev mer imponerad av TG&S än av Doors som klev ut på scen 30min försenade. Kan ha varit den långa väntan som påverkade mig.
Svar från Mats Erikson 2022-02-17 22:15
Var det inte den här turnén som Jim Morrisson kollapsade? Dom (han) var kanske inte i bästa form…
Mats,
Vi hade kontakt för mer än 25 år sedan angående bilder i musiksammanhang i Dalarna på 1970-talet och då minns jag att du hittade flera rullar på Gläns över sjö och strand med Peter Mosskin i spetsen.
Jag jobbade då med projektet Svenskt Rockarkiv.
Min dröm då var att bilder som dessa på Träden skulle dyka upp och när jag nu äntligen får se de blir jag helt paff.
Jag är mycket intresserad av att få kontakt med dig angående publicering och ifall några kan vara med i en planerad utgivning av live-material inspelat 1970, bl.a ifrån Rättvik.
Vänligen,
Reine Fiske
nils.reine.fiske@gmail.com
Svar från Mats Erikson 2023-11-27 18:13
Hej!
Roligt att höras igen! Har legat lite lågt med genomgången av mina gamla bilder, men hade tänkt ta nya tag kring nyåret. Bl.a. då med Gläns över sjö och strand bilderna.
Titta vidare bland mina inlägg på Facebook i gruppen Progg och musikrörelsen så ser du vad jag tagit fram till dags dato. Du kan fortsätta med att maila mig på Mats-erik@live.se.
Närmaste dryga veckan är jag på resa.
Ha det gott’ Mats