Bilder av olika slag.

Vintern har gett upp och Midsommar på Korttovaara 2020

När juni månad kom gjorde den det med besked. Vattendrag som t.ex. Abiskojokken började forsa. Varmväder drog in och gjorde slut på snön kring Kiruna. Vi gjorde en tur till Abisko som jag kommer att visa en annan gång. Vid midsommar for vi till Salmi. Det var temperaturer kring 25C och knappt en mygga syntes till. Sent på midsommarafton vandrade jag upp på Kortovaara och bara njöt av det fina vädret och ljuset. Jag hade tur och fick ett antal bilder på en ripa. Sådär vid 2:30 kröp jag i säng och kände mig nöjd med den natten.

Som tidigare är det en blandning av Canon SX50HS och Iphone Pro 11. Någon gång senare i juli kommer jag att uppdatera bilderna från juni med några nya inlägg. 

Inlagt 2020-07-08 00:09 | Läst 1206 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Otroligt vackra bilder! Det var lite av detta som jag väntade på dvs när snön gett med sej och det blivit grönt. Det är som att uppleva våren igen när man tittar på dina bilder. Natten måste ha varit underbar. Ripan är en fin bonus.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Erikson 2020-07-08 10:07
Tack Lena,
Jo, när vi väl hade stökat över februari och början av mars fick vi en underbar vår. Tror nästan den bästa jag upplevt under mina närmare 40 år i Kiruna. Kiruna har nog haft rekordsnö i år.

När jag promenerade upp på berget kände jag mig bara helt enkelt lycklig...
Allt gott’ mats
Som sagt väldigt vacker miljö och natur.
Vi mötte våren där uppe å njut av ljuset och fotomöjligheterna som bjöds
Svar från Mats Erikson 2020-07-08 19:08
Jo, ljuset fascinerar. Kända landmärken ser annorlunda ut när ljuset kommer från ett helt annat håll än annars.
Fantastisk tid, det syns i bilderna!
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2020-07-08 19:09
Man blir inspirerad. Verkligen....