... bilder från här och nu och där och då...

Bob Dylan

Jag har en mycket bred musiksmak och lyssnar på många olika musikstilar men denna märkliga man har alltid en speciell plats i mitt hjärta och i går fick jag uppleva min fjärde Dylankonsert.

En Dylankonsert är alltid spännande. Han turnerar ständigt och spelar ofta i det som fått namnet "The Never Ending Tour" men han förändrar spellistan och han gör alltid olika versioner av sina låtar. Förr var det även spännande för hans medmusikanter som inte heller visste vad som skulle hända och i vilken tonart han tänkte spela i. Nu verkade det dock som om Bobs oväntade musikaliska infall har fått en fastare inramning och musikerna var mycket samspelta och de nya arrangemangen välrepeterade.
En ljudtekniker frågade en gång varför ändrar du hela tiden, varför gör du inte låtarna som dom låter på skivorna. Bob svarade att det var så låtarna lät den dagen han spelade in dom … och du vill väl inte heller leva om samma dag hela ditt liv. 

Både jag och väderprognoserna hade förutspått att "A Hard Rain´s A-Gonna Fall" men strax innan konserten slutade det regna :) men låten spelades, givetvis i en ny version som lät som irländsk folkmusik. Flera av de nya låtversionerna var överraskande bra t.ex "Shelter From The Storm" och "Tweedle Dee & Tweedle Dum" som nu fått en balladliknande form. Bob spelade inspirerat och bra både på munspel och piano men bäst var det när han enbart ägnade sig åt att sjunga. Den hesa kraxande stämman har också en sammetslen mjuk värme som tillsammans med hans udda fraseringar gör honom helt unik.

Detta är min femhundrade blogg och det känns bra att få ägna den åt Bob Dylan. Men det var extremt svåra fotoförhållanden som gör att det denna gång blir mer text än bilder i min blogg :) Det var långt avstånd, dåligt ljus och framförallt fotoförbud! Inte ens tidningarnas fotografer får ta bilder under Dylans konserter men det gick tydligen bra att använda mobilkameror och en och annan Nex. 

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2014-07-16 12:18 | Läst 2674 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Efter en Dylan konsert kanske det hade varit roligt att se en Dyland utställning.
Du bor ju en bit ifrån Skåne, så det är inte precis en dagsutflykt, men jag tipsar ändå om utställningen. Hoppas länken fungerar.
http://www.dnm.dk/dk/Bob_Dylan__Face_Value.htm
Hälsningar pia
Svar från Mats Andersson 2014-07-17 10:12
Tack Pia för ditt tips. Det hade varit trevligt. Jag såg hans utställning "the Brazil Series" i Köpenhamn för några år sedan, intressant. Ha det gott // Mats