... bilder från här och nu och där och då...

Dag 361 - årets selfie

Nu är året snart slut och jag närmar mig finalen på mitt 365 projekt.
I gårdagens blogg hade jag tagit med en selfie och jag har tidigare tänkt tanken att ägna en hel blogg åt det temat. Det passar bra nu när ordet selfie har blivit ett av 2013 års nya begrepp. Dessutom har jag en mycket foto-intresserad arbetskamrat som tyckte att det var dags för mig att göra slag i saken i dag på lunchen. 

Hon gav mig den utmaning som Johan Rheborg fick i "alla är fotografer"; var inte tråkig, ta  ärliga självporträtt och släpp kontrollen. Jag kan säga att det var en verklig utmaning för mig som helst vill ha full kontroll och ha en allvarlig min på alla bilder:-) I början kände jag mig långt utanför bekvämlighetszonen bara av att tänka tanken på att genomföra detta.

nr 1 - (foto: Josefin Ahlén)

nr 2 

nr 3

nr 4 - (foto: Josefin Ahlén)

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11 - (foto: Josefin Ahlén)

Hur lyckades jag då? Min bedömning är att jag var mindre tråkig än vanligt och hade dessutom lite mindre kontroll på situationen. Ärligheten då? På dessa bilder tycker jag att jag kan stå för mitt uttryck, och det blev inga "tok-selfies" för det hade inte varit jag. Även om jag i princip har samma min på bilderna så är den lite annorlunda än vanligt och den speglar att detta trots allt var ett trevligt uppdrag :-)

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2013-12-27 20:35 | Läst 4258 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Nu har jag riktig koll på hur du ser ut Mats! Och du klär bra i den snygga röda halsduken - en julklapp? Ha det gott, LO
Svar från Mats Andersson 2013-12-28 10:53
Hej Lars-Olov, tack för din kommentar. Bra, då känner du igen mig om vi råkar träffas. Nej min röda halsduk har jag haft ett tag men den passar extra bra i jultider. Ha det gott // Mats
Hur Du har lyckats? Det är bra självporträttsbilder, men de är inga äkta selfies om man skall tro på följande:
A picture taken of yourself that is planned to be uploaded to Facebook, Myspace or any other sort of social networking website. You can usually see the person's arm holding out the camera in which case you can clearly tell that this person does not have any friends to take pictures of them so they resort to Myspace to find internet friends and post pictures of themselves, taken by themselves. A selfie is usually accompanied by a kissy face or the individual looking in a direction that is not towards the camera.
God fortsättning!
Wolfgang
Svar från Mats Andersson 2013-12-28 10:56
Tack för din kommentar Wolfgang. OK, jag nöjer mig med betyget " bra självporträttsbilder". Tack för det! Ha det gott // Mats
Härlig serie och nr 9 vann med hästlängder =)
Svar från Mats Andersson 2013-12-28 10:56
Tack Tommy för din kommentar. Ha det gott // Mats