Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Septembersemester del 4 - människor i Venedig

Ytterligare en blogg med Venedigbilder. Här med fokus på människor framför eller bakom kameror, i båtar eller bara som turistar i största allmänhet.

 Här är min tidigare blogg med Venedigbilder:

 http://www.fotosidan.se/blogs/matslarsand/septembersemester-del-3-venedig.htm

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11

nr 12

nr 13

nr 14

nr 15 -  min fru hamnade i fokus bland folkvimlet på Rialtobron ... så det kan bli!

Hej så länge ... // Mats

Postat 2014-09-07 18:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Septembersemester del 3 - Venedig

Efter att tillbringat två dagar i Venedig försöker jag sortera mina bilder och hitta en struktur för en Venedigblogg. Det finns ju så många möjliga infallsvinklar och det hade naturligtvis underlättat om jag bestämt mig för ett tema innan och koncentrerat mig på det. Men var det inte så utan vi flanerade, fotograferade och njöt av atmosfären och lyckades vara ”här och nu”. Eftersom vi varit i Venedig ett antal gånger förut så kändes det avslappnat och lugnt, d.v.s. utan stress att hinna med några måsten varken vad gäller fotomotiv eller sevärdheter.
Här kommer några bilder som försöker fånga miljön

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11

nr 12

nr 13

nr 14

nr 15

nr 16 -  min fru passade på att ”ge igen” för allt fotograferande när jag bad henne att hålla i en av mina kameror medan jag försökte ta den klassiska bilden med gondolerna ... så det kan bli!

 

Hej så länge … // Mats

Postat 2014-09-07 14:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Septembersemester del 2 - bad i bassäng och hav

Det vackra landskapet och avslutningen på ljudboken ”Tjockare än vatten” förgyllde färden genom Österrike. Även det faktum att det regnade gjorde att bilåkningen kändes som en meningsfull aktivitet. Efter Brennerpasset när floden Adige och motorvägen flätar in sig i varandra otaliga gånger på vår väg nedför Alperna avtog regnet. Solen och värmen tog tillfälligt över. Vi åkte till Punta Sabbioni för att leva lyxcampingliv med bad i både bassäng och hav. På stranden fanns olika former av affärsverksamhet och i bassängerna kunde man även plaska i månskenet.  

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11

nr 12 -  en kvällspromenad i på stranden fick avsluta kvällen.

Hej så länge ... // Mats

 

Postat 2014-09-04 14:05 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Septembersemester del 1

Resan började på riktigt söndag förmiddag efter att tagit selfie med minsta barnbarnet Beppe och tagit farväl av de övriga i familjen i Göteborg. 

På grund av regnkaos i Malmö tog vi färjan mellan Hälsingborg och Hälsingör och forcerade det tätt regndraperade Danmark på några timmar med Carin Gerhardsens senaste ljudbok som underhållning. Därefter färjan Rödby – Puttgarden.

På en parkering i Puttgarden med havsutsikt och röd solnedgång gjorde Marianne en toast med kantarellstuvning som vi åt till ett gott bubbelvin. Därefter tog vi en kvällspromenad ut på piren, inandades havsdofterna och såg båten lägga ut under ett rosa hjärtformat moln.

På måndagskvällen checkade vi in på en camping i Rothenburg som är en anhalt på ”Romantische Strasse”, en turistväg i Bayern

 

Rothenburg ligger vid floden Taubern där lantbruket och bondgårdarna ligger väldigt centralt i stadsbilden.

 

Men den gamla stadskärnan ligger innanför stadsmuren där häst och vagn verkar vara vanligt förekommande

Vägen som utgör ”Romantische Strasse” byggdes av romarna under antiken men målet var kanske inte att skapa romantiken  :)
Hej så länge ... // Mats
Postat 2014-09-02 22:03 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Innehållskategorier