... bilder från här och nu och där och då...

Strömsholms kanal - Fagerstaslussen

Fortsättningen på Strömsholms kanal leder till slussen i Fagersta (Kronprinsen Gustav Adolf) som är 5 meter djup. Här är en länk till föregående blogg med bilder från Uddnäs sluss: (https://www.fotosidan.se/blogs/matslarsand/stromsholms-kanal-uddnas.htm)

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2017-09-28 12:07 | Läst 3498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det är spännande med slussar, speciellt under semestertider då det är full fart på båtar och en del som inte är så bekväma med att slussa.
Stod vid en då en stor flott motorbåt i den övre prisklassen skulle igenom, gick ganska bra i början men slutet hade den skepparen nog helst velat slippa att ha åskådare.
Svar från Mats Andersson 2017-09-28 18:30
Tack Margareta för din kommentar. Ja att slussa kan vara svårt ... även att angöra en brygga :) Ha det gott // Mats
Hej Mats.
Det är bra att du dokumenterar dessa fascinerande byggnader. Det måste också vara tillfredsställande för dig att ha ett projekt för att koncentrera sig på fotografering?
Många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Mats Andersson 2017-09-28 22:40
Hej Erik! Tack för din kommentar. Ja det känns roligt att ha ett konkret fotoprojekt att jobba med. Min kamrat som tog initiativ till denna fotodokumentation har "slussvaktar blod" i sina ådror. Han är med mig på fotoutflykterna och förutom att han alltid har kaffe och fikabröd med sig berättar han om minnen och andra anekdoter från kanalen. Ha det gott // Mats