Mellan hav och fjäll

Mitt liv kretsar i naturen mellan fjällen och havet.

Innerdalen

Sista veckan i september var jag på "fotosafari" i Innerdalen En helt fantastisk vecka med en natur som var som mumma för själen. En dalgång som gav så många möjligheter, så mycket inspiraration och glädje. Ett trevligt gäng fjäll och bildintresserade personer höjde ytterligare den positiva känslan.

Det har tagit mig en månad att smälta mina bilder och upplevelser. Vill gärna dela med mig av min upplevelse.

På söndag eftermiddagen strålade vi samman på parkeringen i Nerdal. Ett glatt gäng med några kända ansikten och några kända namn från fotosidan och blogger.

Måndag

Tidigt måndagmorgon gick vi ut för att möta ljuset. Det regnade inte, men himlen och luften var regntung. Det blev ett första möte  med "Storsalen", innerst i dalen. 

 

Måndagens tur blev att vandra upp efter Fluoforsen. Under förmiddagen höll regnet sig frånvarande. Myren lyste, om än inte i sin vackraste höstprakt, men fantastiskt vackert. Myr gräset i olika rodnade nyanser. Stigen upp efter bäcken var stenig och halkig. Att streta sig uppåt efter bäck kanten var inte helt "ojobbigt". Värt mödan.

Fluorforsen

 

Fluorforsen

Efter att ha kommit halvvägs upp efter fjällsluttningen var det skönt med smörgås och te. Inte att förglömma den goda makrillen. Fikat intogs med en fantastisk vy utöver Innerdalen, ner mot Nerdal.

Så kom regnet!  Vandringen ner blev hal. På vägen ner fanns otaliga små bäckar, rännilar som jag bara inte kunde gå förbi.

 

Myren brann i den fuktiga luften

Mot kvällningen slutade det att regna. Det klarnade upp från väster.

 

 


 

Postat 2011-10-30 20:39 | Läst 2310 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera